Els verds fan la torre de 9 més matinera

Els verds fan la torre de 9 més matinera

Hola companys del Fes ta festa. Aquesta setmana des del Baròmetre Estrella hem recopilat 9 noves entrades per part de 7 colles castelleres.

Els Castellers de Vilafranca han pujat la gamma extra al Baròmetre 2024. Els vilafranquins lideren la taula, amb autoritat, amb la torre de 9 emmanillada més matinera de la història. Per la seva banda, la Vella de Valls ha estrenat el 3de9f i també el pilar de 7 folrat. Mentre que la Jove de Tarragona ha estrenat la gamma amb el 3de9f. Encara entre els primers llocs, la Joves de Valls ha sumat el 4de8 amb l’agulla i el pde7f. Les quatre primeres colles, que coincideixen amb les de Sant Fèlix 2024, han millorat el seu sostre i es distancien de la resta de colles del país.

També han presentat novetat els Capgrossos de Mataró, tot i que s’han quedat a mitges, els del Maresme han coronat el 5de8 (en portaven 50 consecutius de descarregats des del 2013). Pel seu costat, els Nens del Vendrell han recuperat el 3de8 descarregat –no el completaven des del 2019–, els del Baix Penedès se situen ara dins del Top10.

Per últim, els Salats de Súria han debutat enguany amb un testimonial 3de6. Amb aquesta nova entrada, ara al Baròmetre d’aquest any, hi ha 88 colles amb castells validats.

 

El Top.20 de la setmana

I això és tot per avui. Recordeu que podeu veure el llistat sencer al web barometrecasteller.cat i podeu llegir les cròniques al digital de la Revista Castells.