Els verds obren la gamma de 10

Els verds obren la gamma de 10

Durant el cap de setmana es van produir pocs canvis, però, els moviments van ser importants en la llista de tres millors castells de cada colla. El castell de 10 dels Castellers de Vilafranca, el pilar amb folre de la Jove, el primer gamma alta de 8 dels de Barcelona i el primer carro gros dels Bordegassos. Quatre novetats amb destacada repercussió a la taula.

Els Castellers de Vilafranca (1) van coronar el 3de10fm a Vilanova i passen a encapçalar el Baròmetre 2019. El primer castell de 10 de l’any i el millor dels verds en aquest curs.

El segon lloc de la taula ara és pels Minyons de Terrassa i el tercer per la Colla Vella: les dues amb els mateixos castells però amb el diferencial del pilar emmanillat a favor dels malves.

Just al darrere del podi està situada la Jove de Tarragona (4), que va estrenar el Pde7f. Aquestes quatre colles són les que de moment han superar els bàsics de 9.

El següent canvi el trobem de la mà dels Castellers de Barcelona (9) que van presentar a Vilafranca el 2de8f i ara és el seu millor castell i s’equiparen a Moixiganguers d’Igualada i Castellers de la Vila de Gràcia. La darrera entrada és pels Bordegassos de Vilanova (15) que van sumar a casa seva el 4de8 i ara comparteixen plaça amb altres sis colles que tenen de sostre els castells de la clàssica de 8.

Després del primer cap de setmana d’agost al Baròmetre hi ha una colla amb 10 pisos, 6 amb sostre de 9, 16 amb sostre de 8, 31 amb sostre de 7 i 38 amb sostre de 6.