Els verds posen fil a l’agulla
Crònica 14/05/2012

Els verds posen fil a l’agulla
Crònica 14/05/2012

Vilafranca i Minyons sobresurten en un cap de setmana d’estrenes.

Catorze colles ja han fet com a mínim un castell de 8.

L’actuació més destacada del passat cap de setmana va ser a Sants. Els Castellers de Vilafranca van fer el 4de8 amb l’agulla que es veu enguany i van tornar a completar el 2de8 amb folre, 3de8 i pilar de 6. Els Capgrossos de Mataró van fer la clàssica de 8, la primera de l’any amb l’estrena del 3de8. Els Castellers de Sants també van fer el 3de8, el 4de8 i el 2de7. Castells que ja havien realitzat enguany però no en una mateixa actuació.

Els Minyons de Terrassa han completat dues vegades el triplet de 8. Dissabte a Terrassa i diumenge a Badalona van fer el 2 de 8 amb folre, el 3 de 8 i 4 de 8. Els Moixiganguers d’Igualada van fer el 3de7 per sota i els Castellers de Badalona el 5de7.

A Sant Cugat del Vallès els Castellers de Sabadell van poder sumar el 4de8, l’havien provat sense èxit en dues ocasions, i també van entrenar el 3de8. Els Castellers de Sant Cugat van fer també el primer 4de8 i el cinquè 2de7 de l’any. A la vigília també l’havien fet. Els Nens del Vendrell van fer el 4de7 amb l’agulla.

La Vella de Valls va portar la clàssica de 8 a Lleida, la segona de la temporada. El carro gros el van fer desprès de desmuntar un primer intent. Per la seva banda els Castellers de Barcelona van fer el setè 4de8 de l’any i el 2de7, mentre els Castellers de Lleida van carregar el primer 4de8 de la temporada.

Fins la Ribera de l’Ebre va portar la Joves de Valls el 3de8. A Vinebre va fer a més una complerta actuació de castells de la gamma alta de 7.

Per últim els Bordegassos de Vilanova van fer el 2de7, el dissabte a Sitges. La Jove de Sitges va fer el 3de7 per sota i la novella colla de Les Roquetes castells de 6.

Desprès d’aquesta jornada, son catorze les colles que ja han fet castells de 8 enguany. Dotze que han fet el 2de7. Uns primers compassos animats de la temporada que donaran pas als castells de 9. Diumenge a Vilafranca diada de Fires amb quatre colles i a l’antiga, possibilitat de veure varis castells de forma simultània.