En territori comanxe
Crònica 30/05/2011

En territori comanxe
Crònica 30/05/2011

Els Minyons de Terrassa tornen a fer el seu primer castell de 9 a la diada del Firal de Vilafranca, el memorial Joan Sol pren força en el calendari casteller.

El 3de9 dels Minyons a Vilafranca

El cap de setmana ha tingut poques diades de gran nivell, però els resultats han estat més que interessants. Els Minyons de Terrassa s’han estrenat amb els castells de 9 a Vilafranca, per segon any consecutiu hi han portat el 3de9. Aquest any de millor factura i acompanyat del 2de8, el 4de8 i el pilar de 6. Bons registres de cara la FM de Terrassa en que volen fer el 2de9. Els malves són molt ben rebuts a casa dels vermells, però no deixa de ser morbós que el seu primer trumfo arribi en territori comanxe. Els Castellers de la vila de Gràcia no han estat encertat, han desmuntat dos intents de torre de 7 i han carregat el 4de8, el carro gros ha cedit inesperadament tot i tenir-lo controlat. Han tancat amb un senzill 3de7. La colla amfitriona, els Xicots de Vilafranca, han bastit davant del seu local tres castells de la gamma alta de 7, renunciant al castell que 8 que hi van fer l’any passat. El 5de7 al segon intent, van estrenar 3de7 amb l’agulla (que tan sols havien fet una vegada en el seu historial) i el 4de7 amb l’agulla per acabar.

A la diada del local dels del Poble Sec (Barcelona) els Castellers de Sants van fer el 3de8 (el tercer de l’any), el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla. En el festival d’agulles al mig en aquest cap setmana s’hi han afegit els Castellers de Poble Sec amb també el 3 i 4 de 7 amb el pilar al mig. Els Margeners de Guissona han fet els dos bàsics de 7.

A Sant Andreu (Barcelona) els Castellers de Sabadell hi han fet la setena torre de 7, ja en porten una més que en tot l’any passat. Els Castellers de la Sagrada Família han fet el 3 i 4de7 i la Colla castellera Jove de Barcelona ha carregat el seu primer castell de 7, el 3de7.