ENDANSA
Portal de la dansa d’arrel tradicional

ENDANSA
Portal de la dansa d’arrel tradicional

Avui a l’espai DANSES no us parlarem específicament d’una dansa concreta. Us volem parlar d’un web dedicat a la dansa d’arrel tradicional.
ENDANSA és un projecte de l’Associació per la Innovació a la cultura catalana, una entitat sense ànim de lucre creada a la Garrotxa l’any 2007 a iniciativa d’un grup d’associacions i empreses culturals de les comarques gironines. Inicien aquest projecte el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, Zeba Produccions, Quimera Solucions Visuals i La Caraba Produccions – serveis a la cultura. La finalitat de l’AICC és el foment, promoció i organització d’accions i de projectes pel desenvolupament de la cultura popular i d’arrel tradicional catalana, per tal que incorporin aspectes innovadors i tecnològics.
ENDANSA té com a objectiu desenvolupar noves tecnologies i plataformes de difusió i promoció de la dansa d’arrel tradicional.
El projecte treballa en dues direccions: d’una banda, amb la creació de la web ENDANSA, el Portal de la dansa d’arrel tradicional es crea una plataforma que emet informació, esdeveniments i continguts culturals, educatius, divulgatius, etc.
ENDANSA no és un videoblog. A ENDANSA es vol fomentar la participació, l’horitzontabilitat i el directe. Una plataforma per a grups i associacions que tinguin inquietuds i projectes per compartir. Tots els grups o formacions que ho desitgin poden registrar-se com a usuari i penjar els seus vídeos o emetre en directe les seves propostes.
D’altra banda, el projecte ENDANSA no només pretén ser un aparador de la nostra dansa, sino facilitar als diferents agents la implantació de noves tecnologies en les seves creacions o manifestacions culturals. I també en la seva difusió, facilitant enregistraments, clips, etc.
En aquest sentit, el Festival Ésdansa del passat 2010, que organitza el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, va esdevenir una prova pilot per treballar en el portal i introduir el directe i noves formes de difusió en aquest sector cultural. Trobareu un video-resum del Festival a la plana d’inici del web.
A part d’aquestes possiblitats participatives, al portal hi trobareu el programa Endansa – el món de la dansa d’arrel tradicional, tretze capítols de dotze minuts que repassen diferents aspectes de la nostra dansa d’arrel, amb molta informació i entrevistes als protagonistes. Hi ha tres capítols dedicats al món dels esbarts, un programa dedicat a la història de l’Esbart Verdaguer o monogràfics sobre La Patum o les Danses de l’Ebre, o sobre diferents Festivals com la Fira Mediterrània, el Dansàneu o el mateix Festival Ésdansa, per posar només alguns exemples.
Una portal imprescindible per a tots aquells que treballen o xalen amb la dansa d’arrel tradicional. Apunteu-vos bé l’adreça: http://endansa.tv