Es preveu una bona anyada
Crònica 18/04/2011

Es preveu una bona anyada
Crònica 18/04/2011

Les colles es mostren en plena forma a inicis de la temporada
Vilafranca torna a folrar-se i a Sabadell van forts

El 7 de 7 dels Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca van obrir el seu calendari en la Diada del Graller, celebrada a la vilafranquina plaça de Sant Joan. Els verds van fer una completa actuació, igualant els millors registres de l’any que també va fer la Vella de Valls per la Candela. Van completar la torre de 8 (ja l’havien alçat a Valls), el 3 i 4 de 8 i el pilar de 6. A més de sortida van oferir un entremès en forma de 7 de 7. Ja no és un secret que els verds buscaran aquest any l’inèdit 7 de 8. Els de Cal Figarot van fer el 7 (una estructura formada per un 4 amb un 3 afegit) amb un sol enxaneta, mantenint els dosos dalt del tronc del 3 mentre l’enxaneta feia la segona aleta sobre el 4. També van fer de propina un 4 de 7 amb l’agulla, cinc castells i un pilar en una diada en solitari.

A Manresa els Minyons de Terrassa van seguir ferms: segona clàssica de 8 i segon pilar de 6 del curs. A destacar la confiança amb l’espadat que estan mostrant. En aquesta mateixa diada subratllar el gran estat de forma que presenten els Castellers de Sabadell amb la tercera torre de 7 i el segon 4 de 8 (l’any passat en van fer 3 en tota la temporada). Els Tirallongues de Manresa van fer la torre de 6 com a millor estructura.

A Vilanova, tradicional diada d’inici de temporada, la Joves de Valls va fer el 3 i 4 de 8, castells que ja havien aixecat el dia de la Candela. Els Bordegassos van fer el 5 de 7 i els Nens del Vendrell el 3 de 7 com a millors castells.

A Barcelona els Castellers de Sants van estrenar el 4 de 8, mentre els de Sant Cugat van fer el 3 de 7 per sota i els Xics de Granollers també els bàsics de 7.

Finalment a Vic, el Sagals d’Osona van recuperar la torre de 7, l’any passat no en van descarregar cap. Els Castellers de Barcelona i els Marrecs de Salt van fer el 5 de 7 com a destacat.