Espais d’alliberament

Espais d’alliberament

Hoooooooooola, bona hora a tothom!

Encara que només sigui per una vegada, si us plau, feu-me cas! Llegiu, llegim llibres, que alimenta moltíssim el cervell i és cosa bona per a la salut de les persones. Ei, de veritat, de totes! (Ja, ja m’ho penso, costa de creure això de “totes”) però, tinc el convenciment, que, una mica més cultivadets, les coses… ens anirien molt millor, no? Segur que unes quantes ruqueries ens les estalviaríem de fer plegats.

Ben mirat, està súper bé que ja des de ben petits agafem afició per la lectura. Ara bé, perquè la cosa funcioni, perquè rutlli com cal, uns correctes entorns ens propiciaran que sigui realitat. Ep! així com les bones companyies i… la bona selecció d’obres per descobrir. D’aquí la més que sincera admiració per la bona gent (llegeixi’s: mares, pares, àvies, avis, educadors, formadors…) que, a la vora del llit, en llars, escoles, biblioteques… expliquen els primers contes als petits lectors, ho trobo tan preciós, tan sensacional, que l’elogi que els dedico es queda curt. Gràcies! (plora)

Però, com ja sabem, veritat? Els llibres no únicament fan plorar, alguns, també poden fer riure, somiar, pensar… i, d’altres emprenyar, moltíssim! Ara bé, llavors, quan succeeix això, el millor que es pot fer es el mateix que passa quan et menges una ametlla amarga, que és, agafar-ne una altra de seguida que puguis per recuperar el bon gust i, en aquest cas, per la lectura.

Per efectuar tot això, el racó on es realitzi, també, té la seva importància, ja ho crec! Bé, comprenc que, d’entrada, qualsevol espai pot resultar bo. Només cal tenir predisposició per llegir, no? I, aquí, trobarem gustos per a totes les manies, eh que sí?

N’exposo alguns exemples com ara: Còmodament assegut al sofà de casa amb un fil musical de fons; ajagut dintre del llit, relaxat, tot fent temps perquè vingui la son i roncar una estona; estirat damunt d’una tovallola en una platja amb cocoters; dret en el metro amb un llibre als dits… Bé, què us he d’explicar, qualsevol lloc resultarà vàlid perquè, en el fons, només cal tenir entre mans un bon llibre que enganxi, el qual ens emportarem a tot arreu, com em passa a mi cada dia que m’acompanyen assegut a la tassa del wàter on us ben asseguro que m’he acabat de polir força totxos!

Una abraçada ben forta… i fins a la propera!