Estirar la roba

Estirar la roba

Hoooooooooola, bona hora a tothom!

La Sole Fuentes Montoya vesteix de negre. De cap a peus! Bé, potser m’he passat… diguem, que, de portes en fora… Eh, que s’entén? Tot el que es divisa  és enfosquit. Ho fa voluntàriament. No és allò d’anar de rigorós dol perquè se li ha mort el canari, que va! És el seu color preferit i el llueix… a tot portar!. Ep, imagino… que, en la intimitat, també va fosquetona… Sí, sí! Però aquí ja no hi tinc accés. Així, que… canvio de freqüència perquè, aquestes apreciacions són més imaginacions d’un vell bavós que una altra cosa. Ai…

Remena la cua en un despatx ple de gent llicenciada. Té bona planta, està a tocar del director i de forma conjunta, cada dia, a la feina, intercanvien documentació pesada. L’empresa ho exigeix amb passió. Coneix secrets del negoci que molts ja voldrien  compartir amb la mossa.

Un “bolso” negre l’acompanya de bracet allà on va. A dintre,  l’interior, hi ha una agenda amb cobertes de pell, també negres, on apunta amb bolígraf, negre, (només faltaria!) dades vàries. Quines? Què recullen? Ah… Observada pels quatre costats,  al treball, espietes li anaven darrera amb la finalitat de que en qualsevol descuit, ficar els dits a la bossa i, llavors, definitivament, poder esvair interrogants. Per cert, de quin tipus? Picantons? Seductors? Eròtics?

Entorn de la taula de direcció hi havia màxima expectació per llegir les notes pispades. De res, del que podien imaginar, parlaven. Comprometien al personal de l’empresa? Sí, però d’aquella manera. La Sole hi apunta en detall des de fa anys les combinacions de vestir de tothom, ningú se’n lliura de l’anàlisi:

Dilluns, director: Americana i pantalons negres de pinça, sabates negres amb cordons, mitjons negres, corbata negra i camisa clara. Dimarts, director: Americana de pana negra i pantalons negres, sabates negres amb mitjons negres, corbata negra i camisa blanca. Dimecres, director: Repeteix vestuari del dilluns. Dijous, director: Repeteix vestuari de dimarts. Divendres, director: serà la mateixa combinació del dilluns?

En les descripcions de vestuari hi ha també els altres alts càrrecs del treball, així com secretàries. Poc s’esperaven descobrir-hi aquests escrits. Ara, a la Sole, fa dies que les anotacions no li quadren. Ningú repeteix equipament els dies següents ja que la roba, no l’estiren tant.

Una abraçada ben forta… i a canviar-se més sovint!