Estrenes d’aquí i d’allà,
en una jornada internacional

Estrenes d’aquí i d’allà,
en una jornada internacional

(Crònica 20/06/2016)

En aquesta jornada s’han produït nou estrenes: entre les quals les novetats de les colles del Conflent, Andorra o Paris.

Els Castellers de Sants van sumar el 4de8 amb agulla, castell que l’any passat van descarregar un sol cop. Per la seva part Els Castellers de Sant Cugat van completar el 5de8, que ja havien coronat, i revalidat el seu millor castell històric.
També ressenyem el primer 2de7 dels Bordegassos en aquest 2016. La torre dels vilanovins figura ara per davant del 4de8 que tenen tan sols coronat.
En els 7 pisos més estrenes significatives. Els primers 5de7 amb agulla i 7de7 amb agulla en la història de la Jove de Barcelona: tot plegat en el seu millor dia de mai.
I també subratllem el primer 4de7 dels Pallagos de Conflent, revalidant la condició de colla de 7 i ara fent que lla xifra de colles de 7 en amunt ja arribi a 54 en aquest 2016.
Per últim apuntem el 3de6 per sota dels Castellers d’Andorra i els primers 3de6 i 4de6 en la recent història de la colla internacional dels Castellers de Paris.
En total al barometrecasteller.cat tenim els tres millors castells i millor pilar de 85 colles, nou d’aquests castells són estrenes d’aquest cap de setmana. Tot i això ho podeu consultar en línia a la App del Baròmetre.