Estrenes de 9 i castells internacionals
(Crònica 09/06/2014)

El cap de setmana casteller ha estat marcat per l’acció conjunta en suport de la consulta del 9 de novembre. També s’han vist registres destacats, aquests en el marc del calendari de la temporada.

A la plaça de Sant Jaume, en el seu aniversari, els Castellers de Barcelona han fet una gran actuació. Han estrenat el 5de8, el 3de9 amb folre més matiner del seu historial i uns altres 2de8 amb folre i pilar de 6. Idèntica actuació han fet els Minyons de Terrassa, castells que ja havien alçat aquest any. Els Castellers de Sabadell també han reeditat el 7de8, 3de8 i 4de8.

3 de 9 amb folre
de la Jove de Tarragona

Al Vendrell, en l’aniversari de la colla local, la  Colla Jove Xiquets de Tarragona ha estrenat el 3de9 amb folre. També ha bastit el 5de8, el 4de8 i el pilar de 6. Els Nens del Vendrell han coronat la primera torre de 8 amb folre del seu curs, a més han tornat a descarregar el 3de8 i el 4de8.

En el bateig dels Xiquets de Vila-seca, els Xiquets de Tarragona també ha fet la tripleta de 8. Han descarregat el 2de8 amb folre i els dos bàsics de 8. A Vic els Marrecs de Salt han estrenat el 4de8.

A diverses capitals europees s’han vist castells de 8. A Paris la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet el 3de8 i 4de8, castells que també a fet a Brusel.les els Castellers de Vilafranca. La Colla Joves Xiquets de Valls els ha fet a Londres, tot i que el 3de8 tant sols coronat. Els Castellers de Sants ha descarregat el 3de8 a Lisboa. Els Xics de Granollers a Berlín, els Xiquets de Reus a Ginebra i els Bordegassos de Vilanova a Roma han fet castells de 7.