Estrenes de vuit i castells simultanis
(Crònica 12/05/2014)

Estrenes de vuit i castells simultanis
(Crònica 12/05/2014)

Cap de setmana interessant, amb vistoses actuacions de Minyons i Verds. Els de Terrassa i els de Vilafranca van fer gala del seu potencial en dues actuacions diferents però amb un mateix objectiu, castells simultanis. Vallesans i penedesencs van oferir el 3de8 i el 4de8 alhora, gens habitual en les actuacions regulars.

2 de 8 amb folre dels Xiquets de Tarragona a Sants

Els Minyons, el dissabte, a la Fira Modernista de Terrassa van fer a més el 5de8, el 2de8 amb folre i el Pde6. Els Castellers de Vilafranca, diumenge al Circuit de Montmeló, van estrenar el 4de8 amb l’agulla i el 7de8. També van plantar el 2de8 amb folre i el pilar de 6.

A Sant Cugat del Vallès, per Sant Ponç, els Castellers de la Vila de Gràcia van coronar el primer 4de8 amb l’agulla de l’any i van estrenar el pilar de 6. Sumant una nova passa en una projecció imparable. A més van sumar un altre 2de8 amb folre i un 3de8. Els Castellers de Sabadell van estrenar el 5de8, revalidant a aquestes alçades el seu sostre, també van fer el 3de8 i 4de8.

A Barcelona, en l’aniversari dels borinots, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona van estrenar el 2de8 amb folre, signant la primera tripleta de vuit. Els matalassers, lluny de casa van exhibir-se a un gran nivell,  també van anar d’estrena amb el 4de8. Els Capgrossos de Mataró van completar el 4de8 però només van coronar el 3de8, el segon que els cau enguany.

A Tarragona, a la plaça del Rei, la Colla Jove de Tarragona va estrenar el 4de8 i va completar el 3de8. Els Nens del Vendrell van estrenar el 4de8, fent per primer cop un castell de vuit al mes de maig. A Barcelona, a Navas de Tolosa, els Castellers de Barcelona van plantar el 3de8 i el 4de8. A Tona els Sagals d’Osona van estrenar el 3de8, el més matiner del seu historial.

El dissabte a Lleida la Colla Joves de Valls va portar-hi el 3de8 i el 4de8. Els Xicots de Vilafranca també van ser matiners en coronar el 4de8, una setmana abans de les Fires. De dissabte anotar també que Sabadell i Sants van fer castells de vuit en les seves diades de vigília.