Estrenes que marquen el curs

Estrenes que marquen el curs

Els Castellers de Vilafranca incorporen el 9de9f al catàleg mentre que els Castellers de Barcelona han recuperat els nou pisos

 

Els Castellers de Vilafranca van donar el cop definitiu per Tots Sants en conquerir el liderat de la temporada 2023 en coronar l’inèdit 9de9 amb folre. Aquest megacastell ocupa el segon lloc al caseller verd, puntuat per sota del 3de10fm descarregat, i ha catapultat als vilafranquins per davant de les colles de Valls.

Els Castellers de Barcelona han recuperat a Gràcia els nou pisos amb el 4de9 amb folre –no l’assolien des del Concurs del 2018–. La degana de Barcelona es converteix en la vuitena colla de 9 de l’any i confirmen que són la millor de la capital. Una altra de les novetats de la setmana és de Tots Sants, els Castellers de Sants van posar de sostre el 7de8 –castell poc habitual en el repertori del borinots i que no feien des del 2016–. Els Castellers de Terrassa han sumat el 2de7, ja tenien el carro gros, i accedeixen al Top20. Els Castellers de Cornellà han consolidat el seu lloc a la taula amb la novetat del 7de7 a la tercera casella. Finalment els Castellers de Sant Adrià han fet el seu primer castell des del 2019: un testimonial 3de6.

Podeu veure el Baròmetre sencer, ara amb 92 colles, al web barometrecasteller.cat