Fer el pessebre en poc espai

Fer el pessebre en poc espai

La manca d’espai no pot ser excusa per deixar de fer el pessebre. En qualsevol racó d’un moble o en una tauleta petita també podem preparar un paisatge ben bonic. Per fer el pessebre necessitarem un tros de paper de color blau per fer el cel, unes caixes per fer volums, una mica se suro, una mica de molsa que haurem comprat a la fira, una mica de sorra, un tros de paper de plata o bé un mirall, uns arbres que haurem construït o bé unes branquetes de farigola, i les figures.

Primer de tot posarem el cel al fons de l’espai que destinem al pessebre. El cel blau ens ajudarà a que el paisatge destaqui més.

Tot seguit, amb les caixes farem uns volums de manera que l’espai per al naixement quedi en un lloc ben elevat. Si no fem això el pessebre ens quedarà massa pla.

A la part més elevada construirem la cova amb tres peces de suro que enganxarem amb cola tèrmica o bé amb uns claus. També podem utilitzar coves o establies que ja venen fetes a la Fira.

Amb altres peces de suro i molsa taparem les caixes procurant que es formi un caminet des de la part baixa fins a la més alta on hem posat la cova.

A la part baixa del pessebre, amb la sorra podem fer-hi uns horts en un cantó, un espai per l’anunciata en un altre, un riuet i un pont, uns sembrats…. tot depenent de l’espai que tinguem. Si tenim sorra de diferents tipus es convenient combinar els diferents espais amb els diferents tipus de sorra que utilitzem. També és el moment de posar-hi arbres o la vegetació que vulguem.

Una vegada enllestit el paisatge podem posar-hi les figures i els complements.

 Enric Benavent