Festival de manilles a Terrassa
per acabar l’any
(Crònica 17/11/2014)

Festival de manilles a Terrassa
per acabar l’any
(Crònica 17/11/2014)

Els Minyons de Terrassa han fet una gran actuació en la seva diada, la més completa del seu historial. Han coronat el 3de10fm, se’ls ha escapat a la baixada. Han provat l’inèdit 4de10fm, s’ha ensorrat que ben just havien sonat les gralles. Després s’han recuperat amb el 4de9f i han acabat brillantment amb el 2de9fm i el primer pilar de 8fm que descarreguen a casa (el tercer del seu historial). Els Castellers de Sants han fet la seva millor diada, coronant a la tercera ronda el seu primer pilar de 8fm. Abans havien descarregat el 3de9f i per segona vegada el 2de9fm. Els Capgrossos de Mataró no han estat de sort, tot i completar el 4de9f de sortida i carregar el 3de9f a la segona tanda. Per últim han provat per primer cop el pilar de 8fm, ha cedit a punt de carregar-lo i amb l’enxaneta fent la motxilla.

Al Clot, a Barcelona, els Castellers de Barcelona han provat per primer cop el 4de9 sense folre. Un castell de la màxima dificultat, han fet un gran intent, tot i caure, amb l’aixecador remuntat dosos. Han completat de sortida el segon 9de8 del seu historial, a més han descarregat el 4de9f i han coronat el 3de9f. Els Castellers de Sabadell han repetit el seu millor repertori. Han completat per segon cop el 3de9f, el 5de8 i el 2de8f.

A Gràcia els Castellers de la Vila de Gràcia han arrodonit una gran temporada amb la segona tripleta màgica: 3de9f, 4de9f i 5de8. Els Sagals d’Osona i els Xics de Granollers han fet el 3de8 i el 4de8. Els Xics, a més, han desmuntat dos intents de 5de8.

En la seva diada els Castellers de Sant Cugat han completat el 3de8 i coronat el 4de8. Els Castellers del Poble Sec han descarregat el 4de8.

El dissabte, a la vigília de la seva festa, els Minyons de Terrassa van completar el 9de8, el 3de9f, el 4de9f i el pilar de 7f.