Fites per a la història
Crònica 09/07/2012

Fites per a la història
Crònica 09/07/2012

Els verds fan castells de 9 davant la catedral de Tarragona
i Badalona completa el 2de7

Cap de setmana amb poques actuacions de gran nivell però amb resultats d’aquells que son història viva del fet casteller. Els Castellers de Vilafranca van oferir el seu millor repertori del que va d’any a Tarragona, al pla de la seu, davant de la catedral. Tripleta vilafranquina i pilar de 7 final. Van obrir de 4de8 amb l’agulla i després van competar el segon 4de9 del curs. A la tercera ronda van fer el 3de9 que suma dos-cents descarregats de la colla. Els Xiquets de Tarragona van fer també el seu millor repertori, descarregant-ho tot. El 2de8, el 3de8 i aquest cop si el 4de8, tot plegat en un bon inici d’any, mai havien completat dos castells de la gamma alta de 8 per aquestes dates. La Jove de Sitges va fer el 5de7 com a destacat.

A Premià de Mar els Capgrossos de Mataró van estrenar el 5de8 i van carregar el primer 4de8 amb l’agulla de la temporada, després d’un intent desmuntat. Castell que no desarreguen des del 2009. De la desena d’assolits pels del Maresme n’han completat sis i  quatre més de coronats. També van fer el 2de8. Els Castellers de Badalona van fer la seva millor diada en catorze anys, descarregant per primer cop el 2de7. Van sumar-li el 5de7 i 4de7 amb l’agulla.

A Barberà del Vallès els de Sabadell van tornar a fer la clàssica de 8. Els Xiquets de Reus hi van portar el 3de8 i el 2de7 i els de la Sagrada Família el 3de7.

A Viladecavalls els Minyons de Terrassa també van oferir la clàssica de 8. A Esparreguera, el dissabte, els Capgrossos van fer el 3de8 i el 4de8. Els de Lleida van fer el 5de7 i els d’Esparreguera van carregar el 3de7. L’endemà diumenge els de Mataró van portar el carro gros a Arenys. A Banyeres del Penedès els Nens del Vendrell van tornar a fer el 2de7 i els Minyons de l’Arboç van fer el seu primer 7de7.

Finalment dissabte es va presentar, amb camisa blava, els Castellers de Berga. Ho van fer amb el 4de6 amb l’agulla com a destacat. Els van apadrinar els de Sabadell i Solsona.