Fruites i verdures per enfortir l’organisme

Fruites i verdures per enfortir l’organisme

Fibra i vitamines per revitalitzar l’organisme

 

Bledes

Alguns experts en nutrició aconsellen de reforçar la dieta amb fruites i hortalisses que ajudin a remineralitzar i revitalitzar l’organisme. També, aconsellen de prendre aliments que frenin el progrés de malalties com ara el colesterol, prioritàriament si ingerim verdures agraciades amb fibra com ara la col, la ceba i els raves. Més encara, algunes hortalisses, com ara les bledes i els espinacs, són una font natural de vitamina A i de minerals tan necessaris com el ferro, el magnesi i el calci.

 

Espinacs

En temps recents en els mercats han aparegut algunes fruites exòtiques de gran riquesa vitamínica com, per exemple, el mango que és una fruita molt rica amb provitamina A i amb vitamina C i, alhora, que té la virtut de contribuir a ajudar a l’organisme a absorbir correctament el ferro i a fer-lo més resistent a les infeccions. A més, hom ha descobert en el mango una peculiar capacitat per dissoldre les mucositats; i per altra banda, el seu alt contingut de fibra li atorga unes destacades propietats laxants.

Com que els antics frares no coneixen el mango (només el conegueren els que anaren a en països de missió a ultramar) per tal de dissoldre les mucositats se solien servir de la infusió de la fulla de murtrera, i per vitalitzar l’organisme solien menjar figues seques, que són un bon remineralitzant ossi, molt agraciat amb calci i ferro.