Gamma extra a Cal Figarot
Crònica 16/08/2011

Gamma extra a Cal Figarot
Crònica 16/08/2011

Gamma extra a Cal Figarot i un sol castell de 9 a la Bisbal

Els Castellers de Vilafranca van fer dissabte una nova actuació amb gammes extra, va ser en la diada d’aniversari de Cal Figarot que es va celebrar en substitució de la sortida a La Bisbal. Els Verds van completar el desè 3 de 9 de l’any, la tercera torre de 9 (amb figuereta inclosa i el cinquè 4 de 9 del curs. A més van carregar el pilar de 8, fa uns dies ja l’havien descarregat a Vilanova. Sent aquesta la segona millor diada de l’any, exacte a la que van fer els Minyons per la seva Festa Major. Els Castellers havien descartat el divendres al vespre provar el 5 de 9, deixant-lo per més endavant degut a la manca de confiança i l’imminent viatge a l’Índia.

En aquesta diada dels Castellers de la vila de Gràcia fan fer el 4 de 8 i el 2 de 7, a una setmana de la seva Festa Major, on volen provar per primer cop la torre de 8. Els Nois de la Torre van completar el 3 de 7 amb l’agulla com a millor castell.

Mentre a Vilafranca tot van ser èxits a La Bisbal la diada va comptar amb un únic castell de 9, fet que no succeïa des del 1997. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va carregar el 3 de 9 i el 4 de 8 amb el pilar. També va descarregar el 5 de 8 i el pilar de 6. La Colla Joves Xiquets de Valls no va tenir el dia i va fer un intent de 3 de 9, dos intents desmuntats de 5 de 8. Tant sols es va anotar el 2 2de 8 descarregat i un 3 de 8 carregat. Els Minyons de l’Arboç van intentar un immadur 4 de 8 i van sortir de plaça amb el 3 i 4 de 7. També van provar el 3 de 7 amb l’agulla.

A Tarragona, dilluns al vespre al Cos del Bou, la Colla Jove Xiquets de Tarragona també va coronar el 3 de 9, que al igual que la Vella de Valls és el primer que el cau enguany. La diada va quedar suspesa a la segona ronda per falta d’ambulància. Abans d’això la Jove havia fet el 5 de 8 i els Xiquets de Reus el 2 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla.

Les altres dues colles vilafranquines també han actuat aquest cap de setmana. Els Xicots van fer el 4 de 7 amb l’agulla, el 4 de 7 i el 3 de 7 a Capellades. Mentre la Colla Jove Xiquets de Vilafranca va descarregar el primer 3 de 7 a Castelldefels, el millor registre del seu historial. Van descarregar el 4 de 7 per Sant Jordi i havien carregat el 3 de 7 per les Fires de Maig.

De la resta d’actuacions apuntar el 5 de 8 de la Vella a Vallmoll, el diumenge, on també van fer el 3 i 4 de 8 i el 9 de7. Un castell que podria anunciar un possible intent de l’inusual 9 de 8 per Sant Fèlix. La Jove de Tarragona va fer la clàssica de 8 a La Canonja i els Xiquets de Reus el 2 de 7 a Riudoms.