Gamma extra per Sant Joan

Gamma extra per Sant Joan

Hola companys del Fes ta festa. Aquesta setmana des del Baròmetre Estrella hem recopilat 14 noves entrades per part de 9 colles castelleres.

La Vella de Valls s’ha col·locat al capdavant del Baròmetre 2024 amb una doble estrena de gamma extra: el 2de9fm i el 5de9f coronat. Dos resultats que no assolien des del 2019. Per la seva banda la Joves de Valls ha posat el pilar de 8fm com a nou sostre de la colla. Els vermells també han coronat el 4de9f i ocupen el tercer calaix del podi de gamma extra. Els verds ara són segons de la taula. La Jove de Tarragona ha estrenat el 4de9f i ara ocupa el quart lloc de la taula. Per la seva banda els Xiquets de Tarragona han pujat als nou pisos amb el 3de9f i se situen en un meritori cinquè lloc. Encara a Tarragona, la colla de Sant Pere i Sant Pau ha pujat de nivell amb el primer castell de 8 de l’any: un 3de8 que els permet accedir al Top20.

En els set pisos, els Nois de la Torre han fet també passos endavant amb el 5de7 i el 7de7. Mentre que els Castellers d’Altafulla ha posat de sostre el 3de7 i incorporat el Pde5. El cap de setmana també ha deixat estrenes internacionals. Els Castellers de París han ofert, a la capital de França, el 3de6 i el 4de6. Mentre que els Castellers of London també han entrat al llistat de colles amb el testimonial 4de6 (fet a Londres). Amb els geperuts i la colla anglesa, ara al Baròmetre, ja hi són 91 colles amb castells validats.

El Top-20 de la setmana

I això és tot per avui. Recordeu que podeu veure el llistat sencer al web barometrecasteller.cat i podeu llegir les cròniques al digital de la Revista Castells.