Gaudint Bastons

Gaudint Bastons

Gaudint Bastons, és el projecte d’un grup d’amics del món de l’havanera i el cant de taverna que es van reunir, per interpretar, amb acompanyament de piano, cançons d’un dels autors més prolífics del gènere. La majoria amb lletra del poeta de Menorca Tòfol Mus i dues escrites per l’Anna Brunet i l’Antoni Mas. 

Francesc “Xiqui” Ramon, ex-component dels grups Port-Bo, Cubacant i Arjau, és un gran amic de Josep Bastons que ha seguit la seva obra des de fa molts anys. Fent un repàs de les seves més de cent composicions li va sorprendre que algunes cançons s’havien cantat molt poc. Va pensar que calia solucionar-ho, donar-les a conèixer i gravar-les.

 

Gaudint Bastons a les Festes de Primavera de Palafrugell

Explicant la iniciativa als seus ex-companys del Grup Arjau i a Pere Fort, pianista i acordionista del desaparegut grup Bergantí,  es van entusiasmar de seguida  i van decidir col·laborar-hi totalment predisposats.

També hi participa el mateix Josep Bastons, interpretant « No sé «, Glòria Cruz, amiga de joventut de Xiqui Ramon i en Toni Foixench en el disseny gràfic.

En Xeco de Paula i en Joan Artigas van ser els responsables d’enregistrar aquest magnífic compacte als estudis Japan Records de Calonge.

 

Josep Bastons, l’homenatjat

Avui els hi oferirem un tastet deliciós. Una « Zamba « amb lletra de Tòfol Mus i les veus d’en Xiqui, l’Arjau i el mateix Pere Fort.

Gaudim Bastons amb « Què s’ha fet? ».