Un gran Sant Fèlix però sense canvi de líder

Un gran Sant Fèlix però sense canvi de líder

Sant Fèlix va deixar un bon grapat de novetats, però sense canvi de líder. La Vella segueix davant però amb uns verds cada cop més disposats a disputar el tron casteller. De fet les quatre colles de Sant Fèlix van sumar i totes tenen estrenes per celebrar. La Joves amb salt de gamma inclòs i la Jove de Tarragona amb les primeres manilles de l’any. Com també tenen motiu d’alegria els de la Jove de Vilafranca, que va tornar a fer un castell de 7 després de tres anys de sequera. En total 10 estrenes durant el llarg cap de setmana casteller de finals d’agost i inici de setembre.

El 3 de 7 de la Jove de Vilafranca

La Colla Vella (1) va sumar el 30 d’agost el 4de9 sense folre carregat, com a segon millor castell rosat de l’any, i va confirmar el seu liderat un cop superat el l’agost. El segon lloc segueix sent pels Castellers de Vilafranca (2) que van estrenar el 3de9fa –el seu millor castell descarregat– i el pde8fm. El tercer lloc ara és per la Colla Joves (3) que va pujar el seu sostre amb el 2de8 sense folre i va desplaçar al quart lloc a la Jove de Tarragona (4), que va presentar el pde8fm. Totes aquestes estrenes es van produir en el marc de la diada de Sant Fèlix.

Diumenge els Tirallongues de Manresa (22) van estrenar el 2de7 que ja figura com el seu segon millor castell i amb el que s’han igualat amb els Xics de Granollers. També va entrar el 3de7 amb l’agulla dels Nois de la Torre (27) que apareix com el tercer millor castell dels torrencs en el que va d’any. Del cap de setmana passat anotem que els Xiquets de Cambrils (45) van sumar el 4de7 i ara ja tenen els dos bàsics de 7. Per la seva part la Colla Castellera de la Bisbal (53) va coronar el primer pilar de 5 de la temporada. Tornant a la Festa Major de Vilafranca, a la vigília de Sant Fèlix, la Jove de Vilafranca (55) va recuperar els set pisos amb el 3de7 i amb aquest ja són 57 les colles que han fet castells de 7 en amunt. L’any passat el curs es va tancar amb 62 colles de 7 en amunt.

Recordeu que podeu repassar l’estat de la temporada a l’App i web del barometrecasteller.cat