Grans diades abans de Sant Fèlix
(Crònica 26/08/2013)

Grans diades abans de Sant Fèlix
(Crònica 26/08/2013)

A portes de Sant Fèlix el Catllar i l’Arboç van viure dues grans diades. Igualada i Sitges també van veure castells de nou.

Dissabte al Catllar els Castellers de Vilafranca van fer el 3de9 amb l’agulla més matiner de la història. També van descarregar el 2de9 amb folre i manilles, el 4de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre. La millor actuació de l’any. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va gairebé igualar la seva millor diada històrica, descarregant el 5de9 amb folre més matiner de la història. També van fer el 9de8, al segon intent (el primer desmuntat), el 3de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre carregat (se’ls va escapar per un descuit al darrer instant). La Colla Vella dels Xiquets de Valls va coronar el 2de9 amb folre i manilles i va descarregar el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre.

El diumenge a l’Arboç els mateixos protagonistes van tornar-se a trobar. Els Castellers de Vilafranca van estrenar el pilar de 8 amb folre i manilles, també van descarregar el 2de9 amb folre i manilles, el 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre. La Colla Jove Xiquets de Tarragona van descarregar el 3de9 amb folre, el 9de8 i el pilar de 7 amb folre i va coronar el 4de9 amb folre. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer la tripleta amb el 4de8 amb l’agulla i el pilar de 7 amb folre final. Els Minyons de l’Arboç van fer el 7de7.

A Igualada la Colla Joves Xiquets de Valls va fer la quarta tripleta de l’any: 3de9 amb folre, 4de9 amb folre i 5de8. Els Castellers de Sabadell van fer la clàssica de vuit i els Moixiganguers d’Igualada el 4de8 i el 2de7. A Sitges els Minyons de Terrassa hi van portar el 3de9 amb folre i el 2de8 amb folre. També van coronar el 4de8 amb l’agulla al segon intent i van completar el pilar de 6. La Colla Jove de Castellers de Sitges van estrenar el 7de7 i els Castellers de les Roquetes van fer castells de 6.