Guixot de 8

Guixot de 8

Què és això? Les campanes del teu poble? Qui és aquest senyor que parla?

No dona, no són les campanes del meu poble!! És el so dels jocs de Guixot de 8 !!!

Guixot de què?

Guixot de 8. En Joan Rovira, el creador de Guixot de 8 és la persona que has escoltat i qui ara fa 25 anys va crear la primera companyia de jocs que es va llançar a fer espectacles de jocs al carrer!

Què vol dir espectacles de jocs?

Doncs vol dir que va ser el primer a escampar tot de jocs creats amb material reciclat o reutilitzat, bàsicament ferralla provinent de llits, bicicletes o altres elements casolans i posar-ho en forma de joc. Això però no és tan fàcil com sembla perquè els jocs no estan creats, sinó que és en Joan qui a partir d’un estri crea un joc de manera que a través del seu enginy ens convida a superar el repte que significa cada joc de Guixot de 8.

I això on hi podem jugar?

Doncs a molts llocs perquè estan a tot arreu. Mira, en aquests més 25 anys han  fet 7200 actuacions en 1200 pobles o ciutats dels quals 425 han estat a Catalunya (quasi la meitat del país) i han estat presents a 40 països diferents del món !!!

Caram, així que són internacionals i tot !!!

I tant que sí, han viatjat pels 5 continents amb els seus jocs i sobretot amb la seva passió per jugar i fer jugar a tothom, xics i grans amb uns jocs diferents, genuïns, divertits i entretinguts!!!!

Però de tant viatjar, en algun lloc han de descansar no?

Sí dona. No sempre estan voltant. Casa seva és a Taradell, allà on en Joan i alguna persona més van crear la primera Fira del Joc de Catalunya, la Fira de la Pesseta, a Tona. A Taradell és on tenen les seves instal·lacions, unes naus grandioses on tenen escampats tots els seus jocs i on en Joan continua creant jocs nous cada dia. Si vols, algun dia et portaré al taller on hi pot anar tothom i on acostumen a tenir vistes d’escoles que es passen el dia jugant i bocabadats escoltant les explicacions del savi Joan.

Ostres, ja tinc ganes d’anar-hi !

Doncs és tan fàcil com trucar-los i anar-hi !!! Ens ho passarem pipa jugant !!!!

Guixot de 8 (Llibre Sonos Ludum)