Hummus

Hummus

Hummus (estiu)


L’Hummus és un puré de cigrons, un plat tradicional, popular i patrimoni del Líban, del Mediterrani, dels països d’Orient Mitjà, ha traspassat fronteres i ha esdevingut internacional.

L’hummus es ven com menjar preparat en algunes botigues de productes bio i ecològics, una de les marques que l’elabora és d’Holanda, a la prestatgeries dels productes refrigerats, el podeu trobar, però res és millor que fer-lo a casa és molt fàcil de fer i ens omple d’optimisme.

Proposo una recepta assequible, fàcil i per preparar en molt poc temps. Admet variacions segons la inspiració, i el podem acabar com més us agradi. Per exemple, afegint uns pinyons torradets pel damunt per fer-lo més vistós, hortalisses tallades o alguna herba aromàtica en la presentació.

Ingredients: (per a 2 o més persones)

  • 350 gr. de cigrons
  • Reservar dues cullerades de cigrons per decorar.
  • Brou vegetal o una part de l’aigua de coure els cigrons.
  • 2 cullerades generoses de Tahina* (pasta de sèsam) de bona qualitat.
  • Mitja llimona. Menys és millor, sempre podem corregir.
  • 1 gra d’all sense el nervi picat (opcional)
  • Una cullera sopera de pebre vermell Pimentón de la Vera-.
  • Julivert per decorar.
  • Un pensament de comí.
  • Una cullerada de llet evaporada Ideal.
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Elaboració:

Posem en la batedora aquests ingredients:

  • Els cigrons, la tahina, el suc de la llimona, el gra d’all picat, el comí, una part de brou (el necessari per obtenir la textura desitjada), la sal i la llet evaporada. Reservem.
  • En una paella i amb un fil d’oli d’oliva passem els cigrons que hem reservat fins que quedin una mica daurats, afegim un polsim de pebre vermell i els retirem del foc. Els reservem en un paper de cuina perquè absorbeixi l’excés d’oli fins al moment d’emplatar.
  • Presentem l’hummus en un plat bonic formant un cràter. Ho decorem amb el julivert picat, els cigrons daurats amb el pebre vermell els posem al mig, afegim un raig d’oli d’oliva i ho portem a la taula. L’acompanyem de pa àrab o un pa bo que ens agradi.

*La Tahina ha de ser de bona qualitat si no és amargant i podria espatllar el plat.

 

Que vagi de gust!