Igualada nova colla de 9

Igualada nova colla de 9

El Concurs ha tingut dos protagonistes especials. La Vella de Valls campiona i els d’Igualada com a nova colla de 9. A més s’han produït 17 novetats en la temporada.

El Concurs celebrat aquest diumenge ha coronat a la Colla Vella dels Xiquets de Valls com a nova campiona. El dissabte els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada van compartir el títol de la sessió prèvia.

Els Capgrossos de Mataró han ingressat el 5de9f, el seu millor castell de l’any, i ara ocupen el 5è lloc del Baròmetre.

3d9 amb folre dels Moixiganguers

Els Moixiganguers d’Igualada han esdevingut colla de 9 amb el 3de9f i rebran un dels Trofeus Baròmetre Casteller 2018. Els Xiquets de Tarragona han incorporat el 4de9f i també ho han fet els Castellers de Barcelona, que han revalidat els galons de 9 amb el 4de9f, el que ara és el seu millor castell de l’any. Els saballuts de Sabadell han coronat el 3de9f, el seu millor registre de l’any.

En la gamma de 8 els cargolins d’Esplugues han revalidat el 3de8, els Castellers de Berga el 4de8 i la Jove de Barcelona ha fet per primer cop el 2de7.

En els la gamma de 6 s’han produït diverses novetats. Els gatos de Madrid amb el pilar de 5, 5de6 i 4de6a; els Castellers d’Andorra amb el 5de6, els Castellers de Sarrià amb el 4de6a, els Castellers de Paris amb el 4de6a, 3de6a i 3de6, els Castellers de Rubí amb el 3de6a, i l’entrada per primer cop al Baròmetre dels Xiquets de Copenhagen amb el seu primer 3de6.

Ara al Baròmetre tenim 93 colles amb castells de 6 en amunt: d’aquestes 34 són de 7, 11 de 8, 11 de 9 i 4 amb castells de 10 o nets. Ho podeu consultar en línia a l’App i web del BarometreCasteller.cat i llegir la crònica i resultats a la RevistaCastells.cat