Inici espectacular de la temporada

Inici espectacular de la temporada

(Crònica 25/04/2016)

La celebració de Sant Jordi ha estat espectacular,
tot i l’afectació parcial per la pluja.

MdT3de9f-2304Els Minyons de Terrassa van sumar dissabte passat el primer castell de 9 de l’any, el més matiner en temporada regular. Per la Diada van completar el 3de9f i el 5de8 com a novetats en aquest curs.

Quatre colles més van folrar-se aquest passat cap de setmana. La Vella de Valls, la Joves de Valls, els Nens del Vendrell i els Moixiganguers d’Igualada van plantar el 2de8f. Els igualadins a més van estrenar el 4de8.

En els 8 pisos destacar les novetats del 3de8 de Capgrossos de Mataró, Castellers de Sabadell, Xiquets de Reus i els Castellers de Sant Cugat que també van estrenar el 4de8. Els Castellers de Barcelona van fer el primer 9de7 de l’any i els Castellers de Vilafranca el seu primer pilar de 6 de la temporada.

Fins a 51 novetats han pujat al Baròmetre Casteller en el passat cap de setmana de Sant Jordi. Els d’Esplugues van sumar el 3de7 per sota. La Jove de Sitges, els Bordegassos de Vilanova i els d’Esplugues també el 7de7, els de Badalona el 4de7 amb agulla, els d’Altafulla van coronar el 4de7 amb agulla, els Xerrics d’Olot van sumar el 3de7 i 4de7, els de l’Alt Maresme el 3de7 i els Margeners de Guissona i els Nois de la Torre el 4de7. A més, fora del nostre País, els Castellers de Lo Prado, la colla internacional de Santiago de Xile, va completar el 3de7 per tercer cop a la seva història.

Moltes altres novetats van ser entre les colles de 6. Recordem que el Baròmetre Casteller recull les novetats de cada jornada, destacant els tres millors castells i pilar de cada colla.

Avui el Baròmetre indexa a 78 formacions, podeu consultar-lo en línia a barometrecasteller.cat o a l’app per a mòbils.