Inici fort de la temporada castellera
(Crònica 05/05/2014)

Inici fort de la temporada castellera
(Crònica 05/05/2014)

La temporada castellera ha començat amb més força que mai, un any més el nivell general de les colles va en augment. 13 colles ja han bastit castells de vuit pisos i fins a 46 han fet castells de set.

Vano de 6 dels
Minyons de Terrassa

Destaquen els Minyons de Terrassa que han completat el 4de8 amb l’agulla(1), el 5de8(3) i el 2de8 amb folre(3). A més del pilar de 6(4). També han sorprès en aquest inici de temporada amb el inusual 9de7(3). Els Castellers de la Vila de Gràcia també han marcat un ritme alt amb el 2de8 amb folre(2), castell que també han completat els Castellers de Vilafranca. 6 colles més han completat els castells de la clàssica de vuit (3de8, 4de8 i 2de7): son els Castellers de Barcelona, Joves de Valls, Sabadell, Sants, Vella de Valls i Granollers. Aquest darrers una de les revelacions de principis de temporada. Els de Mataró, Xiquets de Tarragona, Jove de Tarragona i Sant Cugat també han fet el castells de vuit. El proper cap de setmana serà el torn d’estrena d’altres colles en la categoria de vuit.

Del cap de setmana que deixem enrere cal destacar la diada celebrada davant el temple de la Sagrada Família. Els Minyons de Terrassa van completar el 5de8 i el 2de8 amb folre, mentre el 4de8 amb l’agulla va quedar en intent. Van acabar amb el 3de8 i un vano de 6, un pilar de 6 flanquejat per dos pilar de 5 a l’hora. Des de l’any 2008 que no es veia aquesta estampa. Els Xics de Granollers i van estrenar el 4de8 i els de la Sagrada Família el 3de7 per sota i el 5de7.

El dissabte a Falset la Vella de Valls va fer la clàssica de vuit. Els Brivalls de Cornudella castells de sis. A Figueres els de Mataró van coronar el 3de8, el primer de l’any, i van completar el 4de8. Els Castellers de Terrassa hi van fer el 4de7 amb l’agulla i els de Figueres castells de set. A Cerdanyola els Castellers de Barcelona van plantar una altra clàssica de vuit, els de Cerdanyola van coronar el 4de7 amb l’agulla i els de Súria van fer castells de sis. A Perafort la Joves de Valls va fer el 4de8 i els de Vilanova castells de set. Finalment al port de Tarragona els Xiquets de Tarragona van estrenar el 3de8 i els Xiquets del Serrallo van fer el 3de7.