Joves i Capgrossos alcen gamma alta de 8

Joves i Capgrossos alcen gamma alta de 8

Divuit noves entrades al Baròmetre aquesta setmana

3de8p @JoveVallsLa Joves de Valls va estrenar dos sostres en la passada jornada: el 3de8 amb el pilar –el primer vist en aquest any– i el 2de8f. Amb aquests dos nous castells se situen en quarta posició del Baròmetre 2019. Per la seva banda els Capgrossos de Mataró van presentar el 5de8 com a nou sostre i se situen en cinquè lloc –els del Maresme tenen el pilar de 6 en diferència de la Jove de Tarragona que se situa al sisè lloc amb els mateixos castells–. Després de la darrera jornada, el podi casteller segueix encapçalat pels Minyons de Terrassa, en segon lloc la Colla Vella que va estrenar el Pde7f i en tercer lloc els Castellers de Vilafranca.

En els vuit pisos anotem tres entrades noves amb colles que pugen als castells de 8. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau amb el 3de8 com a sostre i els Castellers de Terrassa i els Xics de Granollers que van sumar el 4de8 com a millor castell.

Aquesta passada jornada van pujar als set pisos també tres colles. Els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca van sumar el 3de7, mentre que els Castellers de Santpedor van estrenar el 4de7 de sostre. Els Castellers de Mollet també van presentar el 4de7.

En els sis pisos va pujar el nou sostre històric dels Manyacs de Parets amb el 2de6, que també van estrenar el 4de6 amb l’agulla. A més la Jove de Vilafranca va sumar el 3de6 amb l’agulla i els Pallagos del Conflent van fer els primers 3de6 i 4de6. També van arribar els primers pilars de 5 de l’any dels Xiquets de Vila-seca i dels Matossers de Molins de Rei.

Un cop acabada la primera jornada de juny al Baròmetre 2019 hi ha indexades tres colles amb sostre de nou pisos, 19 amb sostre de vuit, 28 amb sostre de set i 37 amb sostre de sis.

Podeu consultat el Baròmetre Casteller 2019 sencer a l’App o al web barometrecasteller.cat