La família de nou creix
(Crònica 11/11/2013)

La família de nou creix
(Crònica 11/11/2013)

Penúltim cap de setmana de grans castells, amb novetats destacades en la present temporada.

El diumenge a Barcelona, a la Festa major del Clot, els Castellers de Barcelona van assolir la seva primera tripleta màgica, per primer cop van descarregar en un mateix dia el 5de8, 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre (el primer de l’any). A més van desmuntat el pilar de 7 amb folre, el primer que provaven enguany. Els Castellers de Sabadell van estrenar el 5de8 i a més van fer el 7de8, i el 3de8 en la seva millor diada de l’any. Els Castellers de Terrassa van desmuntar el 4de8.

A Granollers els Castellers de la Vila de Gràcia van descarregar per primer cop el 3de9 amb folre, va ser al segon intent i quinze dies després de coronar-lo per primera vegada. En la seva millor diada de mai, els graciencs, van descarregar també el 4de8 amb l’agulla. el 2de8 amb folre i el pilar de 6. Els Minyons de Terrassa van completat el 3de9 amb folre, el 5de8, el 4de8 i el pilar de 7 amb folre. Els Xics de Granollers, en la seva diada, van descarregar el 4d8 i van fer llenya en un intent de 2de8 amb folre. En la vigília els Xics havien completat el 2de7.

A Mataró, a la diada Mariona Galindo, els Capgrossos de Mataró van fer el 9de7, el 4de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre. Els Castellers de Sants van fer el 5d8, un intent desmuntat de 3de9 amb folre, el 2de8 amb folre i el 3de8. Els Castellers de Lleida van portar-hi el 2de7. En la vigília els de Mataró van fer el 4de8.

A la seva diada els Castellers de Sant Cugat van tornar a completar la tripleta de vuit, aquest cop a casa seva. Els Sagals d’Osona van fer el 2de7 i els Castellers de Badalona castells de set. En la vigília els Castellers de Sant Cugat van descarregar el 3de8.

A la diada de Sant Martí d’Altafulla els Xiquets de Tarragona van fer el 3de8 i el 4de8, els Xicots de Vilafranca el 4de8 i van desmuntar un intent de pilar de 6. Els Castellers d’Altafulla van fer castells de sis. A Barcelona, a la seva diada, els Castellers del Poble Sec van fer el 2de7, els Castellers d’Esplugues el 4de8 i els Castellers de la Sagrada Família castells de set. A la seva diada patronal, de Sant Zacaries, els Nens del Vendrell van fer el 2de7.

El dissabte a Manresa, a la Fira d’espectacles d’arrel tradicional, els Minyons de Terrassa van completar el 5de8, el 2de8 amb folre, el 4de8 i el pilar de 6. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer la clàssica de vuit i els Tirallongues de Manresa castells de set.