La Filomena – Miqui Giménez

La Filomena – Miqui Giménez

Si hi ha una persona per la que el dia té més de 24 hores, aquest és en MIQUI GIMÉNEZ.

Mestre d’educació infantil, músic animador des de l’any 1981 i músic dels Ministrils del Raval des de l’any 1988, membre de l’Orquestrina Xesco Boix i de la quadrilla d’en Capablanca del Ball parlat d’en Serrallonga a Terrassa.

Multi-instrumentista i constructor d’instruments de canya. Creador d’espectacles de contes com “històries de dracs” o “contes cantats i encantats”, fundador de la companyia de Jocs l’Anònima, recuperador de jocs tradicionals i estudiós del folklore del nostre país. Déu ni do!!! I si em permeteu l’anècdota, és de les poques persones d’aquest món que des de l’any 1997 és també capgròs ( a la festa dels Capdidats de Terrassa).

Ha gravat en solitari cds molt recomanables i que han tingut molta difusió com “Canta-me’n una, canta-me’n dues” i “Ertaet”. Amb els Ministrils del Raval ha participat en gravacions de gran qualitat com “Filomena”, “Bon Nadal”, “Crits”, “Festa Major de Terrassa” o “Set de Nou”.

En Miqui és home que no para mai quiet ja sigui ensenyant i promocionant els jocs i instruments tradicionals o com a music. El trobareu per arreu de la nostra geografia i no dubteu que us seduirà amb alguna de les seves propostes que contagien energia, somriures i vida.

Triar una cançó d’en Miqui Giménez es fa complicat, però crec que molts l’haureu escoltat cantar “LA FILOMENA” una cançó creada per en J.M. Torras i Homet de Castellar del Vallès i el seu amic Josep Milà “l’Onclo” de Vilafanca del Penedès, una cançó amb 69 estrofes, us ho podeu creure. En Miqui la va començar a escampar pels aplecs, trobades, focs de camp i escenaris del nostre país i ara són molts els grups de música tradicional que la interpreten.

Així doncs, d’en Miqui Giménez i els Ministrils del Raval, escoltarem “La Filomena” del disc que van publicar l’any 1993 amb el mateix nom.

http://miquigimenez.blogspot.com.es/