La Jove completament extraordinària
Crònica 15/10/2102

La Jove completament extraordinària
Crònica 15/10/2102

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va confirmar l’excel·lent moment de forma pel que passa i va signar la seva millor actuació històrica al descarregar el seus millors castells. Dos gamma extra en un dia, el 9 de 8 i sobretot el primer 5 de 9 lila completat. Va ser al Vendrell, a la diada de Santa Teresa, on els tarragonins van fer una exhibició digne de les millors places, superant àmpliament a les colles de Valls. La Jove va igualar els tres castells que van plantar els de Valls al Concurs, els que els van valer el segon lloc, i a més hi van posar com a colofó el pilar de 7.

De sortida la Jove de Tarragona va clavar el 9 de 8, tercer de l’any d’un castell que va agafant adeptes i pot esdevenir més habitual del pensat. A la segona ronda van atacar la supercatedral, en una primera temptativa el van baixar tot just enfilats els quints. Intent desmuntat per indecisió però que els deixava la porta oberta tornar-hi. A la segona va ser la bona, va pujar correctament i tant sols a la baixada, un parell de cops, va perillar l’estructura. El vaticà casteller ja era lila, divuit anys després del primer intent de l’era moderna, protagonitzat per la mateixa Jove. El millor castell dels liles de mai i de la plaça Vella a l’era moderna. A la tercera ronda van plantar el 3 de 9 i de comiat el primer pilar de 7 descarregat de l’any. Festival dels del Cos del Bou i candidats ferms a tornar a Sant Fèlix. Queda per veure com acaba la temporada i qui pot ser la descartada del 2013. Tres colles ja han descarregat el 5 de 9, castell que sembla que marca la frontera entre les colles de gamma extra.

Les colles de Valls van tornar a empatar. La Colla Joves Xiquets de Valls va obrir de 3 de 9, per seguir amb el 5 de 8 i 4 de 8. Mentre la Colla Vella dels Xiquets de Valls va arrencar de 5 de 8 (el 200 que descarreguen a l’era moderna), per continuar amb el 3 de 9 i el 4 de 8 final. A una setmana de Santa Úrsula les dues colles van nedar i guardar la roba, complint amb un castell de 9 i assajant el 4 de 9 sense folre a plaça. La cita del dia 21 es presenta molt oberta i amb el 4 net com a gran objectiu, tot i que la Vella porta en cartera d’altres castells.

Els Nens del Vendrell van tornar a completar la torre de 8, segona de les temporada i màxim en el seu historial en un any. De sortida van clavar el 4 de 8, el quart de la temporada. Després van poder tornar a descarregar la torre folrada a la plaça Vella, fa dues temporades ja ho havien fet després tres dècades de sequera. A la tercera ronda no es van sortir amb el 3 de 8, inèdit dels de 1976. Va caure prematurament. Van cloure amb el 4 de 7 amb l’agulla i sense provar el pilar de 6 que tenien ben assajat.

Tirallongues, Al·lots i Mallorca recuperen el 2 de 7

A banda del succeït al Vendrell el llarg cap de setmana ens ha deixat d’altres diades de interès i algunes novetats destacades.

A les Corts, a Barcelona, els Minyons de Terrassa van carregar el 3 de 9. Els de la camisa malva van patir un nou despenjament en el primer dels vuit 3 de 9 que porten enguany. D’entrada van obrir de 5 de 8 i van cloure amb el 2 de 8. Els Castellers de Barcelona van fer una bona diada, sense buscar el castell de 9. Van fer el sisè 5 de 8 i el quart 7 de 8 de l’any. També van fer el 3 de 8 i un intent de pilar de 6 que nova reeixir. Els Bordegassos de Vilanova hi van fer el 4 de 8, el van completar després d’un intent desmuntat. També van fer la torre de 7.

A Vic els Sagals d’Osona van carregar el 3 de 8, l’havien descarregat el Concurs. També van completar el desè 4 de 8. Els Xics de Granollers hi van fer el 4 de 8 i el 2 de 7 i els Castellers de Sabadell el carro gros. A l’Ametlla de Mar els Castellers de Vilafranca també van portar-hi el 4 de 8 i la torre de 7, mentre els Xiquets del Serrallo van fer castells de 6.

A Manacor, el dissabte a l’illa de Mallorca, els Capgrossos de Mataró hi van portar el 4 de 8. Els Al·lots de Llevant i els Castellers de Mallorca van descarregar el 2 de 7, feia dos anys que no ho feien. També van fer el 2 de 7 a la vigília de Santa Anna els Nens del Vendrell i a Sarrià van fer-lo els Castellers de Barcelona.

El divendres, festivitat del Pilar, a Vilafranca els Tirallongues de Manresa van coronar la torre de 7. Des del 2003 que no l’assolien. Aquest també va ser el millor castell dels Bordegassos de Vilanova i dels Castellers de Terrassa, ambdues van descarregar la torre de 7. L’amfitriona Colla Jove Xiquets de Vilafranca es va conformar amb la clàssica de 7 i els Castellers de Cerdanyola van fer el 3 de 7. Finalment a Caldes de Montbui els Margeners de Guissona van carregar la torre de 7, mentre els Castellers de Caldes i els Minyons de l’Arboç van fer els dos bàsics de 7.