La Jove de Tarragona fa el primer 9de8 de l’any

La Jove de Tarragona fa el primer 9de8 de l’any

El podi de la temporada és de gamma extra. El cap de setmana ha deixat 16 novetats al Baròmetre i amb l’ingrés dels Castellers de Santa Coloma el llistat arriba a les 92 colles indexades.

Foto: 9de8 @jovedetarragona

La Jove de Tarragona (3) ha estrenat la gamma extra amb el 9de8, el primer vist en aquest 2019, i ara aquest castell figura com el millor castell dels liles –l’entrada més forta del cap de setmana–. Els tarragonins tanquen el podi de gamma extra que encapçalen Minyons de Terrassa i Vella de Valls. Al seu darrera, sense cap moviment, els Castellers de Vilafranca amb doblet de 9 i després la Joves de Valls i els Xiquets de Reus amb el 3de9f de sostre.

Els Capgrossos de Mataró (6), la primera en els vuit pisos, ha sumat el 2de8f  i l’ha situat com el segon millor castell dels blaus. Aquesta cap de setmana no hi hagut cap altra novetat en els vuit pisos.

En els set pisos s’han presentat moltes novetats. La Jove de Sitges (28) ha estrenat el 3de7 amb l’agulla. Els Nois de la Torre (30) han fet una doble entrada amb el 3de7 per sota i el 4de7 amb l’agulla. També han entrat dos castells els Castellers d’Esparreguera (31) amb el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla. Els Castellers de Cerdanyola (35) han presentat el 3de7 amb l’agulla i han estrenat el 4de7 amb l’agulla els Xiquets del Serrallo (35) i els Castellers de Badalona (39). Els Castellers d’Altafulla (40) han afegit el 4de7.

També ha pujat al Baròmetre el pilar de 5, ara descarregat, dels Castellers de Castelldefels (35). En els sis pisos han entrar el 2de6 dels Castellers de Santpedor (49) i del Brivalls de Cornudella (66), el 4de6 amb l’agulla dels Minyons de l’Arboç (60) i el 3de6 dels Castellers de Santa Coloma (89) amb el que accedeixen al Baròmetre 2019.

Al Baròmetre hi ha 92 colles indexades, 39 d’aquestes tenen el seu sostre en els castells de 6. Podeu consultar el llistat sencer a la web i a l’App del Baròmetre Casteller.