La Jove suma el 3de9f i el 4de8a

La Jove suma el 3de9f i el 4de8a

Vint noves entrades al Baròmetre d’aquest setmana.

El més destacat és el primer castell de 9 i castell de 8 amb l’agulla de la Jove de Tarragona. Els Castellers de Vilafranca van sumar la torre folrada. També s’ha vist el primer 3de7 per sota de l’any: de la mà dels Castellers de la Sagrada Família.

Foto: 3de9f @jovedetarragona

El cap de setmana ha estat productiu i diverses colles van actualitzar els seus tres millors castells. La Jove de Tarragona va estrenar el 3de9 amb folre i també el 4de8 amb l’agulla –el seus dos millors castells de l’any–. Ara els liles ocupen el tercer lloc del Baròmetre 2019. Els primer lloc segueix pels Minyons de Terrassa i el segon per la Colla Vella. Els Castellers de Vilafranca han presentat 2de8f, però, han baixat al cinquè lloc de l’index de sostres de la temporada. Els verds estan just per darrera de la Joves de Valls que ara ocupa el quart lloc per gamma.

Aquesta jornada no hi hagut cap novetat entre les colles amb sostre de vuit pisos. Sí en canvi en la gamma alta de 7. Els Bordegassos de Vilanova han estrenat el 2de7, els Castellers de la Sagrada Família han fet el primer 3de7 per sota vist en aquesta temporada –una data molt tardana–, els barcelonins també han presentat el pilar de 5. Els Castellers de Berga han estrenat el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla i els Castellers del Poble Sec han descarregat el 5de7 que tenien només coronat. Més avall, la Colla Castellera de Figueres ha presentat el pilar de 5, els Castellers de Castelldefels l’han coronat i els Castellers d’Esparreguera han estrenat el pilar de 5 per sota.

Entre les colles de 6 s’han produït diverses novetats: els Bous de la Bisbal amb l’estrena del 5de6 i 4de6 amb l’agulla; els Gatos de Madrid amb el 2de6, 4de6 amb l’agulla i 3de6 amb l’agulla; els Nyerros de la Plana amb el 4de6 amb l’agulla; els Picapolls de les Gavarres amb el 2de6 i els Laietans de Gramenet amb el 4de6 carregat.

A 16 de juny hi ha 5 colles amb sostre de nou, 17 colles amb sostre de vuit, 29 colles amb sostre de set i 38 amb sostre de sis. Podeu repassar l’estat de la temporada a través de la web i de l’App del Baròmetre Casteller.