La Joves suma de 9 i els Margeners de 7

La Joves suma de 9 i els Margeners de 7

Setze noves entrades al Baròmetre Casteller

Entre el més destacat hi que la Joves de Valls ha pujat als nou pisos, els Margeners de Guissona han fet els primers castells de 7 de l’any i les colles internacionals de Paris i de Copenhaguen els primers castells de 6 del curs.

3de9f(c) de la Joves de Valls

El podi del Baròmetre Casteller 2019 s’ha mogut per dalt amb els resultats del cap de setmana. Els Minyons de Terrassa han refermat el seu lideratge amb la millora del tercer castell que ha passat a ser el 4de8 amb l’agulla que han recuperat –des del 2016 que no el feien–. El segon lloc continua per la Vella de Valls que manté els mateixos castells i en tercer lloc ara apareix la Joves de Valls amb l’estrena del 3de9f carregat –el seu millor castell de moment– i la novetat també del Pde7f. Els Castellers de Vilafranca han passat a ser la quarta colla, també amb un castell de 9 com a sostre.

Entre les colles de 8 tan sols ha entrat el Pde6 de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Més avall apareixen els Margeners de Guissona que han sumat els dos primers castells de 7 de l’any: el 3de7 i 4de7. La resta d’entrades noves són de colles de 6.

La Jove de l’Hospitalet va presentar el 7de6, els Castellers de Montcada i Reixac el 2de6 i el 5de6, la Jove de Vilafranca va poder descarregar el 2de6 i els Minyons de l’Arboç van sumar el pilar de 5. Finalment les novetats internacionals: els Castellers de Paris van sumar el 2de6, 3de6 amb l’agulla i 3de6 i els Xiquets de Copenhaguen van revalidar el 3de6 i van fer per primer cop el 4de6.

Després d’aquesta jornada al Baròmetre Casteller hi han quatre colles amb sostre de nou, 18 colles amb sostre de vuit, 29 colles amb sostre de set i 38 amb sostre de sis pisos. Podeu repassar el Baròmetre sencer a l’App o web del barometrecasteller.cat i tots els resultats i la crònica del cap de setmana a la revistacastells.cat.