La millor Diada de Sant Magí
(Crònica 25/08/2014)

La millor Diada de Sant Magí
(Crònica 25/08/2014)

Repassem els resultats dels darrers dies, ja que el dimarts dia 19 d’agost, a Tarragona, es va viure la millor diada de Sant Magí. En el marc incomparable de la plaça de les Cols els Xiquets de Tarragona va assolir per primer cop, a la primera, el 2de9 amb folre i manilles. El primer gamma extra dels matalassers en el seu millor dia. A la primera ronda van completar el 3de9 amb folre i a la tercera el 4de9 amb folre. També van descarregar el pilar de 6, no el completaven des del 2009. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va fer la millor actuació del dia. Van descarregar el 5de9 amb folre a la segona tanda, el primer vist a la plaça de les Cols. A la primera ronda van coronar el 9de8, va quedar a mitges degut al despenjament de dos integrants d’un dels poms de dalt. Van cloure la gran exhibició amb el 3de9 amb folre i el pilar de 6. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau també va anar d’estrena, coronant per primera vegada el 3de8. Van provar sense encert el pilar de 6. Els Xiquets del Serrallo van ajornar l’atac al 4de8.

El dimecres al vespre els Castellers de la Vila de Gràcia van fer el 2de8 amb folre, el 3de8 i el 4de8 a la sortida de Completes de la seva festa major.

El dissabte al Catllar es va viure una gran diada. Els Castellers de Vilafranca van estrenar el 3de9 amb folre i agulla, sumant el millor castell de l’any. D’entrada havien obert amb el 9de8, també van completar el 3de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre en la millor diada de l’any. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va plantar el 5de9 amb folre, setè consecutiu i revalidant novament el sostre de la colla. Van obrir de 3de9 amb folre i van prosseguir amb el 4de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va sortit de 3de9 amb folre, després va fer llenya en el primer intent que feien enguany de 5de9 amb folre, a la revalida van fer el 4de8 amb agulla. A la tercera ronda van descarregar el 4de9 amb folre al segon intent, el primer desmuntat. Van acabar també amb el pilar de 7 amb folre.

Els diumenge a l’Arboç van retrobar-se les tres colles. Els Castellers de Vilafranca hi van plantar el pilar de 8 amb folre i manilles, l’únic gamma extra de la diada.Van signar en les tres primeres rondes la tripleta vilafranquina: 3de9 amb folre, 4de9 amb folre i 4de8 amb agulla. La Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls van fer la tripleta màgica: 3de9 amb folre, 4de9 amb folre i 5de8. A més del pilar de 7 amb folre.

A Igualada els Minyons de Terrassa hi van portar el 9de8, el millor castell vist mai allí. També van completar el 3de9 amb folre i el 5de8. La Colla Joves Xiquets de Valls va plantar el 5de8 i el 4de9 amb folre al segon intent, el primer desmuntat. També va desfer un intent de 3de9 amb folre, finalment va culminar el 2de8 amb folre i el pilar de 7 amb folre. Els Moixiganguers d’Igualada va completar per primer cop el 2de8 amb folre, a més del 4de8, en el seu millor dia.

I finalment, a Cornudella de Montsant els Xiquets de Reus hi van portar el 2de8 amb folre i el 3de8. A Castellbisbal els Xicots de Vilafranca hi van fer el 3de8.