La Miquela – Grup ELS TRES DE RONDA

La Miquela – Grup ELS TRES DE RONDA

Els Tres de Ronda són en David de la Higuera, en Joan Bosacoma, en Pol Aumedes i en Ramon Manent, sí quatre, aquest cop al disc Marineres, i encara alguna col·laboració més. Són un grup de l’Empordà, arrelat a la terra i bons coneixedors de la tradició musical catalana.

Sentirem la cançó “La Miquela”, que fins al final no ens sorprendrà, perquè estàvem avesats a esperar altres coses, cal però no esverar-se per res, si no és pel desconeixement d’un dels protagonistes de la història davant la situació que crea.

Gaudiu d’aquestes veus i podeu somriure a l’hora del desenllaç.

Lletra de Soledad Gallego i música de Robert Pellicer, sempre recordat.

 

LA MIQUELA

La més guapa del poble,
la més dolça la més fina
de totes la més bonica,
no l’estimava cap home.

En son caminar tenia
més fermesa que una torre,
ai, de mi, sóc músic pobre,
rodamón de trista vida.

Vaig sentir el meu cor orfe
trobar sentit  a la vida,
en veure-la anar a missa
mentre començava a ploure.

Li vaig dir que si em volia
jo esdevindria el seu home,
agafí les meues coses
i ens casàrem de seguida.

Quan arribàrem al poble
on ella llar hi tenia,
jo vaig sentir que em moria
Sense forces ni per córrer.

Perquè es tragué la faldilla,
després la faixa es va traure
i en comptes d’haver petxina
penjoll tenia entre cames.