La modista de Balaguer
Grup El Pont d’Arcalís

La modista de Balaguer
Grup El Pont d’Arcalís

La cançó d’avui va ser recollida per Josep Jordana “El Comare”, de Toloriu (Alt Urgell). En Josep Jordana va ser un dels darrers acordionistes de la tradició, que va participar a les primeres trobades d’Arsèguel, quan tot tocant s’esperava l’hora d’anar a munyir, quan tocava la seva “Marxa” que ha esdevingut avui “La Marxa del comare de Toloriu”, versionada i ballada arreu.

FTF334-PIC010-Anells de la modista“La modista de Balaguer”, la cançó picant d’avui, és una masurca ben ballable. L’Artur Blasco va transmetre la cançó i se n’han fet múltiples versions. Que no s’enfadin els de Balaguer, aneu a saber on exercia aquesta dona! O fins i tot li tenien enveja i li van treure la cançó. Aneu a l’arxiu del “Fes ta festa”per Internet i consulteu la primera de les cançons de la secció “Cançons picants” i acabareu de lligar caps amb la lletra. ”

Fins i tot al Museu de la Noguera a Balaguer han explotat el tema amb una col·lecció anomenada “Els anells de la modista de Balaguer“!

FTF334-PIC010-Portada CDLa lletra de les estrofes és ben explícita sobre el que feia la modista, que poc deuria cosir. I la tornada ho acaba de deixar clar. No sembla que tingués gaires exigències monetàries, la noia!

El Pont d’Arcalís amb l’Artur Blasco, en Jordi Fàbregas i tot un seguit de bons músics ens ofereixen aquesta versió del disc “Aigua, més aigua!”, el seu sisè treball, al 2003.

——————————————————–

LA MODISTA DE BALAGUER

Una modista de Balaguer
per quatre sous s’ho deixa fer (bis)

Mare, mare, mare vine,
mare vine, mare meva,
tota coberta de polvos
per davant i per “detràs”.

Una modista de ringo-rango
per quatre quartos balla el fandango. (bis)

Mare, mare, vine…

Una modista de Balaguer
per quatre quartos balla amb el piler. (bis)

Mare, mare, vine…