La Vella puja el primer gamma extra del 2019

La Vella puja el primer gamma extra del 2019

El cap de setmana llarg de Sant Joan ha deixat 14 novetats al Baròmetre. Algunes de ben importants: el primer gamma extra –el 2de9fm de la Colla Vella– i estrenes de 9 de vallencs, tarragonins i reusencs.

2de9 amb folre i manilles de la Vella

El Baròmetre Casteller 2019 ha registrat el primer gamma extra de l’any. El 2de9fm de la Colla Vella de Sant Joan que ha donar el liderat als rosats. A més també han completat el 4de9f figura com el seu tercer millor castell. Ara el segon lloc és per als Minyons de Terrassa que tenen tripleta i pilar de 7 folrat. La Jove de Tarragona ha sumat el 4de9f i ocupa el tercer lloc, també amb la tripleta que porta el 4de8 amb l’agulla, però els liles encara no han presentat el pilar de mèrit. La Joves de Valls ha completat el 3de9f per Sant Joan i ha confirmat la quarta posició del Baròmetre. Els Castellers de Vilafranca són cinquens, gràcies el pilar de 6, amb els mateixos castells que els Xiquets de Reus que han sumat el 3de9f –però són sisens perquè no tenen pilar de mèrit.

Després de les colles amb castells de 9 apareixen els Capgrossos de Mataró, amb el 5de8 de sostre, i els Moixiganguers d’Igualada i els Marrecs de Salt amb el 2de8f com a millor castell. En aquest nivell s’han situat els Castellers de la Vila de Gràcia que han sumat el 2de8f i el 3de8. Més avall la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha estrenat el 4de8 i els Xiquets de Tarragona el 2de7.

En els set pisos, els Castellers de Cornellà han presentat el 5de7 i el 7de7. Els Nois de la Torre i els Xiquets del Serrallo ha fet el 4de7 com a novetat. En els sis pisos ha entrat el 2de6 dels Castellers de les Roquetes.

Al Baròmetre 2019, un cop superat Sant Joan, hi ha 6 colles amb sostre de nou –una d’elles amb gamma extra–, 16 colles amb sostre de vuit, 29 amb sostre de set i 38 colles amb sostre de sis. Podeu consultar l’estat de totes les colles al web i App del barometrecasteller.cat i llegir les cròniques de la jornada a la revistacastells.cat