Les colles més grans es van situant al Baròmetre

Les colles més grans es van situant al Baròmetre

Les colles més grans es van situant als primers llocs del Baròmetre Estrella 2023. És el més destacat de les 37 novetats que han protagonitzat 25 colles.

Els Castellers de Vilafranca han tornat al primer lloc amb l’estrena del 4de8 amb l’agulla, el 5de8 i el valor del 3de9f, que ja tenien de sostre. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha sumat la catedral, però passen al segon lloc, amb una diferència mínima als punts amb els vilafranquins. La Colla Joves Xiquets de Valls ha escalat posicions en sumar el primer castell de 9 de l’any: els vermells han presentat el 3de9f i de propina han tret el pilar de 6.

Els Nens del Vendrell han escalat posicions amb les novetats del 4de8 i de la torre de 7. Els Castellers de Berga ha presentat el 5de7 i 7de7 com a millors castells. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha posat de sostre el 5de7 i els Castellers de Sabadell han incorporat el 3de7a. Els Xiquets del Serrallo ha situat el 4de7 amb l’agulla coronat de millor castell.

Els Nois de la Torre han estrenat el 2de6 i els Al·lots de Llevant han presentat els dos bàsics de 7 i el pilar de 5. Els Castellers de Santpedor han pujat als set pisos amb el 4de7 i també han sumat el pde5. Mentre que els Matossers de Molins de Rei han afegit el 4de6a. La Colla Castellera la Bisbal del Penedès ha posat el 4de7 de sostre i amb els bous ja hi han 47 colles amb castells de 7 en amunt.

Els Castellers del Foix de Cubelles han fet per primer cop el 4de6 amb l’agulla i els Xiquets de Vila-seca han posat el 4de6a de sostre. La colla danesa dels Xiquets de Copenhagen han estrenat el curs amb tres castells de 6 –amb el 4de6a de millor castell–. La Colla Castellera de Madrid i els Castellers de Viladecans han incorporat el 4de6, els Castellers d’Andorra ha posat de sostre el 3de6a i els Castellers de Mallorca s’han estrenat amb les trilogia mínima. Els Pallagos del Conflent i els Castellers de Santa Coloma han sumat castells de 6. Finalment els Castellers de París han obert curs carregant el 4de6.

 

actualització setmanal del baròmetre

Podeu veure el llistat sencer al barometrecasteller.cat i llegir les cròniques del dia al digital de la Revista Castells