Les dues de Valls es posen al davant

Les dues de Valls es posen al davant

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha assaltat el primer lloc del Baròmetre amb el 4de9 sense folre, que no feien des del 2019. El castell total passa a ser la construcció més ben valorada dels rosats i se situen en primer lloc pel valor de 4de9 amb folre i pilar, que tenen complet a la tercera casella. La Vella, que ja suma millor trilogia que a final del curs passat, ha passat de tercera a primera de la taula en un cap de setmana frenètic i ple d’emocions a la capital de l’Alt Camp.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha pujat el 2de8 sense folre carregat a la segona casella, que li va permetre ocupar per unes hores el primer lloc del Baròmetre 2023. Ara estan darrera de la Colla Vella i davant dels Castellers de Vilafranca. Els vermells ja tenen els mateixos millors tres castells de l’any passat i, a més, el pilar de 8 emmanillat complet (l’any passat només el van coronar). Tot plegat, ha servit per posar al davant les colles de Valls, mentre que els de Vilafranca s’han vist superats en no millorar la seva trilogia.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha completat el 2de9 amb folre i manilles –no ho feia des del 2017– i es manté en el mateix cinquè lloc: ara amb el mateixos tres castells que els Minyons però amb l’espadat de 6 només coronat. Els tarragonins van deixar, l’any passat, el 2de9fm només coronat.

Molt més avall es van registrar dues estrenes històriques per als Castellers del Foix, colla en formació en el còmput de la Coordinadora. Han estrenat el 5de6 i el pilar de 5, que provaven per primer cop. Els de Cubelles són la colla de 6 més en forma i l’única que té  tant la torre de 6 com el pilar de 5.

En total, aquest cap de setmana s’han registrat cinc novetats per part de quatre colles. Podeu veure la taula sencera amb 90 colles al barometrecasteller.cat