Les millors diades
de La Mercè i Santa Tecla

Les millors diades
de La Mercè i Santa Tecla

LA MERCÈ
La plaça de Sant Jaume ha viscut la millor diada de les colles locals. S’han vist sis castells de 9, dos d’aquests al mateix temps en una imatge inusual. Les tres colles grans de la ciutat han fet tripletes superiors, amb el 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre, on els Castellers de la Vila de Gràcia han fet per primer cop el 3de8 amb agulla i els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sants han plantant el 4de8 amb agulla. A més els de Gràcia han tornat a fer el pilar de 7 amb folre i han sortit amb la millor actuació del dia i de la seva història. Els borinots han estrenat el pilar de 7 amb folre, reeditant el seu millor repertori. Els de Barcelona han descarregat el pilar de 6, assolint també la seva millor actuació.

A Tarragona la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha plantar el 3de9 amb folre i el 5de8. Els Xiquets de Tarragona hi han fet el 2de8 amb folre però han fallat amb el pilar de 7 amb folre.

SANTA TECLA
La diada de Santa Tecla de Tarragona va ser un any més brillant, tot i la pluja que amenaçava. La Colla Jove Xiquets de Tarragona van clavar de sortida el 9de8, però després es van complicar l’actuació amb un intent de 2de9 amb folre i manilles. Va fer llenya després d’un ascens al límit. A continuació es van reviscolar amb el desè 5de9 amb folre que ha descarregat la colla lila. Van prosseguir amb el 3de9 amb folre i van coronar el segon pilar de 8 amb folre i manilles de l’any. Els Xiquets de Tarragona van anar per feina, deixant la gamma extra per un altre dia, completant la tripleta màgica: el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el 5de8. Van tancar amb el pilar de 7 amb folre. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau van tornat a coronar el 3de8, el segon de la colla després de l’estrena per Sant Magí. Els Xiquets del Serrallo van fer un intent de 4de8 que va cedir prematurament.

CAP DE SETMANA
La diada gran de les festes de la Mercè a Barcelona va registrar novament castells de gamma extra, fa vint anys del primer en aquesta cita. Els Castellers de Vilafranca van completar una gran diada amb el 9de8, al que li van fer cinc aletes: coronat per tres enxanetes, amb una d’elles passant per els tres poms de dalt. També van fer el segon 3de9 amb folre i agulla de l’any, el millor castell del dia, a més del 4de9 amb folre folre i el pilar de 7 amb folre. Els Minyons de Terrassa van tornar a completar el 2de9 amb folre i manilles, que van acompanyar del 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre. També van fer el pilar de 7 amb folre. Els Castellers de Barcelona van estrenar el 4de9 amb folre, el tercer completat del seu historial. L’havien finalitzat l’any passat al Clot i a la Mercè del 1999. També van coronar el 3de9 amb folre, un 4de8 amb agulla que van donar per carregat i el pilar de 6.

A Esplugues del Llobregat els Castellers de Sants van completar la tripleta màgica: 3de9 amb folre, 4de9 amb folre i 5de8. A més del pilar de 6. Els Capgrossos de Mataró van descarregar el 4de9 amb folre, el 4de8 amb agulla i el 2de8 amb folre. També van coronar el pilar de 6. Els Castellers d’Esplugues van estrenar el 4de8.

A Roda de Ter els Castellers de Sabadell van fer-hi la tripleta de 8: 2de8 amb folre, 3de8 i 4de8. Els Sagals d’Osona van recuperar el 2de8 amb folre, al segon intent, castell que no assolien i descarregaven des del 2004. També van fer el 3de8.

El dissabte a Reus, diada de la Misericòrdia, els Xiquets de Reus van estrenar el 3de9 amb folre. El van fer després d’un primer intent desmuntat. També van completar el 5de8 i el 2de 8 amb folre, revalidant la seva millor diada. Els Nens del Vendrell hi van portar el 4de8.

Els Minyons de Terrassa van convertir Calella en nova plaça de 9, hi van portar el 3de9 amb folre. A més hi van plantar el 5de8, el 2de8 amb folre i el pilar de 6.

A Vilanova i la Geltrú, diada Albert Salvany, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va recuperar el 3de8 amb agulla que no feia des del 2008. També van fer el 4de8 amb agulla, el 3de8 i el pilar de 7 amb folre. Els Xicots de Vilafranca van fer la clàssica de 8: amb el 3de8 i el 4de8. Els Bordegassos de Vilanova van descarregar el primer 4de8 de la temporada.