Les millors Santes
(Crònica 21/07/2014)

Les millors Santes
(Crònica 21/07/2014)

Mataró ha viscut les millors Santes, les tres colles han fet un gran paper. Els Castellers de Vilafranca han completat el primer pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada, recordem que el van coronar el dissabte anterior a Altafulla. El premi ha arribat al final d’una diada que se’ls havia complicat. De sortida han completat el 3de9 amb folre. A la segona ronda han fallat en l’intent de torre de 9 amb folre i manilles, els ha saltat amb la cassoleta a dalt. Després han descarregat el 4de9 amb folre i el 9de8 amb un enxaneta, aquest els va quedar coronat a Torredembarra. Al final han triomfat amb l’espadat de 8. Els Minyons de Terrassa han estat també extraordinaris, han descarregat de sortida el 2de9 amb folre i manilles. L’havien coronat a la seva festa major. Després han completat el 4de9 amb folre i un altre 9de8. A més han coronat el pilar de 7 amb folre. Per la seva banda els Capgrossos de Mataró han completat la seva millor diada de l’any, la tripleta vilafranquina: han descarregat el 4de9 amb folre, han estrenat el 3de9 amb folre i reeditat el 4de8 amb l’agulla. També han estrenat el pilar de 7 amb folre.

A Barcelona, al Poble Sec, els Castellers de Barcelona van completar tres grans rondes: 5de8, 3de9 amb folre, 4de8 amb l’agulla. Van fallar en el primer intent que feien de pilar de 7 amb folre. Els Castellers del Poble Sec van estrenar el 4de8. Els Castellers de Lleida van desmuntar dos intents de 3de8, els primers castells de 8 que provaven enguany.

A Sitges la Colla Joves Xiquets de Valls va fer el triplet de 8. A Bonastre els Xiquets de Tarragona van completar el 3de8 i el 2de8 amb folre però el 4de8 els va quedar en intent. Els Nens del Vendrell van fer la clàssica de 8: reeditant el 3de8 i 4de8 que van fer per primer cop en aquesta població.

Dissabte la Riera de Gaià es va convertir en nova plaça de 9, la població número 59 i l’indret número 100 de l’era moderna. Els Xiquets de Tarragona segueixen creixent i van portar-hi per primer cop un castell de 9, completant el 3de9 amb folre de sortida. A la segona ronda van estrenar el 5de8 i a la tercera van fer el 2de8 amb folre. També van estrenar el pilar de 6 carregat, no l’assolien des del 2009. La Colla Joves Xiquets de Valls també va voler lluir-se per ò no va sortir tot be, de sortida sí que van completar el 5de8. A la segona ronda van desmuntar dos intent de 4de9 amb folre. Després va descarregar el 2de8 amb folre i van desmuntar un 3de8 en una ronda addicional.

A Berga els Castellers de Sabadell van fer el 3de8 i el 4de8 i a Salou, a l’anual cita de l’Hotel Calipso, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va completar el 4de8 com a destacat.