Liderat malva d’un Baròmetre ben florit

 

Liderat malva d’un Baròmetre ben florit

El cap de setmana de Sant Jordi ha estat profitós a molts nivells. En especial pels Minyons de Terrassa que han fet els primers 3de9f i 5de8 del 2023.

Els Minyons de Terrassa han fet un Sant Jordi de 9, una fita matinera per als malves. Només l’any 2016, també el dia 23 d’abril, havien fet un castell de 9 tan d’hora. Això els han catapultat al primer lloc en l’arrencada de temporada. Els Moixiganguers d’Igualada, líders fins ara, han passat al segon lloc tot i estrenar dos castells: el primer 7de8 de l’any i el 3de8. Els Capgrossos de Mataró es mantenen al tercer lloc amb l’estrena del 2de7. La Colla Joves Xiquets de Valls torna al Top 10 amb la novetat dels dos bàsics de 8: 3de8 i 4de8. La Jove Xiquets de Tarragona es troben entre les deu millors, gràcies a l’estrena del 4de8, el seu primer castell de 8, i el 5de7. Els  Xiquets de Tarragona continuen creixent amb amplada amb el 9de7 de sostre, castell que només havien fet un cop a finals de 2014 i 2018.

De la resta de novetats, fins a una cinquantena, han estrenat castells de 7 els de Vilanova, Lleida, Sitges, els blaus de Terrassa, els Xicots de Vilafranca, els de Mollet, Cornellà i Sarrià. Han presentat novetats de 6 els de Manresa, Berga, Badalona, Castelldefels Guissona, Altafulla, la Bisbal del Penedès, els del Pallars, Montcada i Reixac, el Prat de Llobregat, Viladecans, l’Hospitalet i la colla de Madrid.

Podeu veure el llistat sencer, de les 73 colles, al barometrecasteller.cat i llegir les cròniques del dia a la web de la Revista Castells.