La bicicleta – Lluís M. Panyella

La bicicleta – Lluís M. Panyella

En Lluís Maria és tot un veterà de la música. L’any 1967 va crear el grup de ball en català FLÈNDITS. L’any 1968 es va integrar al grup “LA GRESCA”, grup sorgit del dissolt GRUP DE FOLK , a partir de l’any 1979 va començar a fer d’animador en solitari (participant a partir de l’any 1980 del conegut col·lectiu CINS DITS D’UNA MÀ) i d’ençà l’any 1989 participa del duet LA BICICLETA.

Va participar en el mític programa de ràdio MAINADA que dirigia l’Enric Frigola, de l’any 1990 al 1994. Feia i dirigia el Programa de TV “Vet Aquí” al TV Clot que té BTV (Canal 39) i ara porta 11 anys fent i dirigint el programa “Iupi-ià” de Ràdio Pineda.

Ha publicat gravacions com “FOLK DE CAMP”, el llibre-cd “BON NADAL”, entre d’altres. També va publicar l’any 1995, juntament amb la Maria Josep Hernández, la primera biografia d’en Xesco Boix “”XESCO BOIX, UN AMIC, UN MESTRE” (Ed. Raima 1995- Col.lecció  Paideia n 27). I l’any 2009 la segona biografia d’en Xesco Boix. “Xesco Boix, Història de la nostra història” Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

De l’any 2009 al 20014,  al C.A.T va participar al TRADICIONARIUS a les Matinals Folk amb  el grup Ara va de Bo. També ha actuat al Cosmo-Caixa en diversos Cicles d’ estiu amb els espectacles “L’arbre Generós”, “La Lluna la Pruna” i “Medi-Content”.

Ell sempre ha entès “la cançó” com una eina de “lluita” pel redreçament de la nostra cultura i la normalització de la nostra llengua.

És el creador d’una cançó molt coneguda, popularitzada per en Xesco Boix, que és la que ara escoltarem: LA BICICLETA

http://www.labicicleta.cat/

https://www.facebook.com/lluismaria.panyella