Lo xerraire automàtic

Lo xerraire automàtic

Hoooooooooola, bona hora a tothom!

No ho hagués dit mai, m’acabo de donar de baixa del servei contestador del “telefono fixe” de casa. Sí, tu! Es veu que, per tenir-lo, feien pagar. Doncs… au, com que en l’actualitat ningú deixa missatges des que hi ha això dels “guasaps” als mòbils… una despesa “menos” (sí, pobret… segur que el president de la companyia telefònica a final de més s’ho trobarà a faltar)

Recordeu? Trucaves a la gent i, després d’escoltar uns quants: “tuut, tuut, tuut…,” si no campava ningú per l’altre costat de la línia, acte seguit, saltava “lo xerraire automàtic” i deixava anar una arenga amb veu de llauna: – L’atén el contestador del 9, 7, 3, 3, 1, 0, 9 (i… dos números més – que, per cert, ara no els penso dir, eh?-) i després afegirà la veu un: –Deixeu el vostre missatge després de sentir el senyal… “Piiiiiiiip”

FTF321-AGU095-fotoDoncs, sabeu, això, en l’actualitat resulta que ja comença a ser història. I, ves qui ho havia de dir, no? Oh, hi havia qui s’esforçava de valent per personalitzar el missatge fent jocs de veus, afegint efectes sonors, cantant, recitant, fent malabars i què sé jo quantes coses més! De fet, tenien la seva gràcia ja que alguns arribaven a ser originals (clar que, també, tot s’ha de dir, alguns altres eren força justets) però, tot això, cada dia que passa va quedant més marginal i, ara al jovent, li comença a sonar a “xino mandarino”

Aquí deixo anar un parell d’exemples de xerraires: – Hola, sóc lo primer lladre que ha passat per aquesta casa, no perdis el temps que ja no hi queda res (se sent un gos que borda), collons,… penjo, que el gos mossega! Ai, ai, ai! O, aquest altre: – Bones, aquest és lo contestador de la Montserrat i lo Llorenç. Ara no podem agafar lo telèfon perquè estem enfeinats. A la mestressa li agrada de costat i suau, en canvi, a mi, vinga amunt i avall i de pressa. Deixa el teu missatge que et truquem quan acabem… (ei, de rentar-nos les dents, malpensat!)

Doncs aquests tipus de gravacions, amb els canvis de la tecnologia tenen los dies comptats. Avui la balança es decanta cap als “guasaps” on, per cert, hi ha cada nom de grup que fa esfereir la terra!

Una abraçada ben forta… i, fins a la propera!