Malva extra i debut de dues colles

Malva extra i debut de dues colles

El Baròmetre ha registrat 17 novetats durant el cap de setmana. Han entrat els primers gamma extra dels Minyons i s’han incorporat dues colles noves al llistat amb els seus primers castells de 6.

Pilar de 8 amb folre i manilles dels malves Foto: @minyons

Els Minyons de Terrassa ocupen el primer lloc del Baròmetre amb l’estrena del 2de9fm i del pde8fm. El segon lloc ara és per la Colla Vella, amb els mateixos castells que els de Terrassa però amb un pilar folrat. La Jove de Tarragona ocupa el tercer lloc i aquest cap de setmana ha pujat el pde6 al marcador. La Colla Joves de Valls, quarta, ha presentat el 4de8 amb el pilar com a tercer millor castell en el que va de campanya.

Més avall, entre les colles de 8, ha entrat el 3de8 dels Castellers de Terrassa. En els set pisos ha pujat el 7de7 de la Jove de Barcelona, els 4de7 amb l’agulla i el 3de7 amb l’agulla dels Castellers de l’Alt Maresme i el 3de7 amb l’agulla dels Xiquets del Serrallo. Els Matossers de Molins han estrenat el 3de7 i el 5de6 i els Castellers del Prat el 4de7.

En els sis pisos els Torraires de Montblanc han estrenat el 3de6 amb l’agulla. Per últim dues colles han entrat per primer cop al Baròmetre: la Colla Castellera de Cerdanya que van debutar dissabte amb tres castells de 6 –4de6 amb l’agulla,3de6 i 4de6– i la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona que va fer el seu primer 3de6.

A 1 de juliol, al Baròmetre 2019, hi ha 6 colles amb sostre de nou –dues amb gamma extra–, 15 colles amb sostre de vuit, 31 amb sostre de set i 38 amb sostre de 6. En total hi han 91 colles que han validat castells enguany.