Mercè de profit a Barcelona
i de ressaca a Tarragona
Crònica 25/09/2012

Mercè de profit a Barcelona
i de ressaca a Tarragona
Crònica 25/09/2012

La diada local de la Mercè ha deixat noves catedrals, tant a Barcelona com a Tarragona. Les colles de les respectives ciutats han actuat davant la seva afició que han omplert a vessar la plaça de sant Jaume i la de les Cols. Castellerament la cita barcelonina ha estat més profitosa.

Barcelona en plena forma
La diada de la Mercè, copatrona de la capital catalana, ha deixat bons registres entre les sis colles de la ciutat. Els Castellers de Barcelona han estat els millors amb un programa complert. Han descarregat novament el 5 de 8, han repetit el 7 de 8 i sumat un altre 3 de 8 i el pilar de 6 carregat. Els Castellers de Sants també han fet el 5 de 8 que han acompanyat del 3 de 8 i el 4 de 8. Per la seva banda els Castellers de la vila de Gràcia han coronat la primera torre de 8 de l’any, la quarta que coronen des de la seva estrena ara fa un any. De moment no l’han descarregat. El que si han completat en aquesta diada és el 3 de 8 i el 4 de 8.
Els Castellers del Poble Sec han portat el 3 de 7 per sota, el 5 de 7 i han estrenat el 7 de 7. Els Castellers de la Sagrada Família han completat també tres gamma alta de 7 i la Jove de Barcelona el seu primer 5 de 7.

Catedral lila en una diada de tràmit
A la Mercè de Tarragona les colles s’ho han pres amb tranquilitat. Són els efectes de la ressaca de la bona diada de Santa Tecla. La Colla Jove Xiquets de Tarragona s’ha lluit amb el 5 de 8, l’altre castell ha estat el 4 de 8. Els Xiquets de Tarragona ha optat pel dos bàsics de 8, mentre les colles petites pels castells de 6. El santramon tarragoní ha estat de pur tràmit, per dir-ho d’alguna manera. Després les quatre colles han portat el pilar caminant des de la plaça de les Cols fins a l’ajuntament, pujant i baixant les escales de davant del pla de la seu com és tradicional.