Minyons ambiciosos i poc afortunats
Gràcia també te basílica
Crònica 19/11/2012

Minyons ambiciosos i poc afortunats

Els Minyons de Terrassa no han pogut amb el colós 3 de 10, no tingut sort en el bon intent que han fet en la seva diada celebrada aquest diumenge a Terrassa. Cita que tancava la temporada 2012. Els malves l’han atacat de sortida, després de dos peus desmuntats. Primer han fet baixar els segons tot just situats sobre els baixos, després han desmuntat un peu amb quints i un brandeig evident. Al tercer peu l’han arriat amb les tres bases de suport ben lligades, ha pujat un xic feble però amb possibilitats. Aixecador i enxaneta han tardat en tirar amunt i la rengla ha començat a patir massa d’hora. Amb els dossos col·locats els ha faltat sort i uns segons extres per posar-lo dalt. El “campanar” ha acabat petant per dalt. Bon intent però decepció majúscula. Els Minyons han estat els únics que l’han provat enguany, i els dona mèrit, però l’aposta era forta i no els ha sortit be. A la repetició han tirat el 4 de 9, previst ja en el programa donat que havien descartat el 5 de 9. A la segona ronda han anat a per el 2 de 9, enguany ja n’havien completat tres. Aquest cop se’ls ha girat només començar i han tingut la suficient experiència per poder coronar-lo i res més. La caiguda no ha estat tan plàcida, com en el 3 de 10, i han tancat amb un 3 de 8 a la tercera ronda. Final ambiciós i novament sense premi per uns Minyons que s’aferren per segon any consecutiu a la torre de 9 per mantenir la gamma extra. El 3 de 10 i el 5 de 9 no els ha donat resultat.

Els Castellers de Sants han fet la seva millor diada de l’any, han pogut descarregar el 3 de 9 que ja havien coronat en dues ocasions. L’han treballat, sobretot a la baixada, i han pogut descarregar un castell de 9 per cinquena temporada consecutiva. A la segona ronda han plantat el 5 de 8, el vuitè de l’any. A la tercera han segellat la diada amb el 7 de 8.

Els Castellers de Barcelona han tornar a carregar el 3 de 9, tal com van fer la setmana passada. Han obert amb el 5 de 8, el desè de l’any. Després han carregat el segon 3 de 9 de la temporada, els ha faltat corda per descarregar-lo. Han acabat també amb el 7 de 8.

Gràcia també te basílica

A banda de la diada de Minyons el darrer diumenge de la temporada ens ha deixat novetats destacades.

Els Castellers de la vila de Gràcia van fer una nova passa endavant en el seu repertori en assolir el primer 7 de 8 de la seva trajectòria, el Castell més valuós descarregat per la colla barcelonina i de retruc la millor diada de la colla. Els blaus s’han convertit en la primera colla de 8 que fa la “basílica”, la resta que ho han fet son colles de 9. Una setmana després de coronar el primer 5 de 8, els graciencs, van completar el 7 de 8 a la tercera ronda. Primer van provar sense convicció la “catedral”, per dues vegades es van fer enrere. En la repetició de les dues primeres tandes van adjudicar-se el 3 de 8 i el 4 de 8. El premi va arribar a la darrera ronda, descarregant el primer gamma alta de 8. Cal tenir en compte que els de Gràcia no han pogut completar la torre de 8 encara. Els Castellers d’Esplugues hi van fer el 7 de 7 i els Bordegassos de Vilanova hi van portar el 5 de 7.

Els Castellers de Sant Cugat també van estar d’enhorabona al descarregar a casa seva el 2 de 8, el segon que completen. No van poder amb el 3 de 8 que van desmuntar dos cops, no van tenir problemes amb el 4 de 8 que van descarregar. Els Sagals d’Osona van fer el 3 de 8 i el 4 de 8, mentre la Colla Jove Xiquets de Vilafranca el 3 de 7.

A Badalona els Castellers del Poble Sec van descarregar per cop primer el 2 de 7, van fer la seva millor actuació de mai amb el 5 de 7 i el 3 de 7 per sota. Els Castellers de Badalona van fer el 4 de 7 amb l’agulla, els Castellers de Caldes dos castells de 7 i els Castellers de Santa Coloma el 4 de 6.

Els dissabte els Minyons de Terrassa, a la vigília de la seva diada, van fer el 2 de 8, el 3 de 9 i el 4 de 8. Els Tirallongues de Manresa els van acompanyar amb el 3 de 7 amb l’agulla. També en la prèvia de la seva diada, els Castellers de Sant Cugat, van fer el 2 de 7 i els Castellers de Rubí castells de 6. En el comiat de temporada, a casa seva, els Castellers de Lleida van fer el 2 de 7.