Minyons extraordinaris
(Crònica 07/07/2014)

Minyons extraordinaris
(Crònica 07/07/2014)

Gran diada la que s’ha viscut aquest dissabte a la tarda a al Pla de la Seu de Tarragona, davant la Catedral. Els Castellers de Vilafranca han fet el seus millors castells de l’any, revalidant la tripleta vilafranquina: 3de9 amb folre, 4de9 amb folre i 4de8 amb l’agulla. A més també han completat el pilar de 7 amb folre. Els Castellers de Sants han estat també a un gran nivell, destacat a aquestes alçades de l’any. Han signant la tripleta màgica: completant el 3de9 amb folre i el 5de8 i han estrenat el 4de9 amb folre i el pilar de 6.  Els Xiquets de Tarragona també han fet el 3de9 amb folre però no han pogut amb el 5de8, han desmuntat la primera catedral que provaven aquest any. Si que s’han adjudicat el 2de8 amb folre i el 4de8 (aquest després d’un de desmuntat).

A Terrassa també s’ha viscut una gran diada el dissabte al vespre. Els Minyons de Terrassa han fet la seva millor vigília de Festa Major al assolir per primer cop el 9de8. Han descarregat una extraordinària actuació amb el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre, el 9de8 i el pilar de 6.

El diumenge la festa ha continuat a Terrassa. Els Minyons de Terrassa han fet un actuació extraordinària. Han obert la diada estrenant el 2de9 amb folre i manilles, l’han coronat però se’ls ha despenjat a la baixada. A la segona ronda han tornat a fer el 9de8, dos en menys de 24 hores. A la tercera ronda a anar al màxim i han carregat el 5de9 amb folre, el que va ser sostre de la colla l’any passat. S’ha plegat per baix però evidenciant un nivell de gamma extra que feia temps no se’ls veia a la plaça. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha estrenat el 4de9 amb folre, l’han acompanyat del 3de9 amb folre i el 4de8 amb l’agulla. També han estrenat el pilar de 7 amb folre en la seva millor diada de l’any i la més important lluny de casa. Els Castellers de Terrassa han estrenat el 4de8.

A Vic els Castellers de la Vila de Gràcia han assolit la seva millor diada històrica, reunint en un sol dia els millors castells. Han estrenat el 3de9 amb folre i han revalidat el 4de8 amb l’agulla, el 5de8 i el pilar de 7 amb folre. Els Castellers de Barcelona també han portat el 3de9 amb folre, tornant a posar-se a to, a més han completat el 5de8, el 2de8 amb folre i el pilar de 6. Els Sagals d’Osona han provat sense èxit el 2de8 amb folre, l’han desmuntat dos cops. Han completat el 3de8 i han estrenat el 4de8. A Premià de Mar els Capgrossos de Mataró hi han portat el 3de8 i el 4de8.

El diumenge a la tarda, a Barberà del Vallès, els Xics de Granollers han recuperat el seu millor moment amb el 2de8 amb folre, que no completaven des el 1999. També han fet el 3de8. Els Castellers de Sabadell han tornat a plantar el 5de8, el 3de8 i el 4de8. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha plantat la clàssica de 8 a Vila-seca.