Miquel Cors – “Fill de vídua”

Miquel Cors – “Fill de vídua”

Càpsula número 67

 

L’Antonio del Poblenou és un personatge que, els més addictes a aquestes coses que fan a la tele, mantenen a la memòria i que associen directament al nom de Miquel Cors, actor de TV, de teatre, de cinema i també de doblatge que, dissortadament, va morir d’un atac de cor el 2010, als 61 anys d’edat. Però abans de tots els seus èxits com a comediant, com a actor, volem recordar i recuperar la seva faceta musical, que també la va tenir. És el Miquel Cors que ens interessa avui: el cantant entre els integrants de la Nova Cançó de finals dels anys 60. Miquel Cors és un músic que comença cantant folk, música tradicional i composicions de procedència ben diversa fins que la seva carrera musical es veu interrompuda de forma imprevista.

“Jo era cantant de cançó catalana i aleshores va ser a una època en què en una casa de discos on no vaig entrar bé, vaig quedar una mica penjat, per problemes amb aquella casa de discos. I vaig entrar a fer teatre perquè necessitaven un cantant per a una comèdia musical. A partir d’aquí vaig començar a fer teatre professional i em va apassionar. El fet de viure un altre personatge, de tenir aquesta patent de corso… pots fer el que vulguis dintre d’aquella línia; és fantàstic!. Jo veig a molta gent que fa pel carrer una comèdia que jo no m’atreviria a fer. Jo necessito que hi hagi uns focus darrere, unes càmeres, un decorat, perquè si no, penso que em veuran el llautó: em veuran que estic fent comèdia. En canvi veig molta gent que fa una comèdia per la vida!!”

Recordem però que Miquel Cors abans que comediant va ser cantant de Nova Cançó. Per exemple: Després d’un disc primer de l’any 1968, amb cançons folk, El fill de vídua és un poema de Joan Oliver, Pere Quart, del que s’han fet interpretacions diverses com la dels Tres Tambors (amb una altra música), però que ara anem a escoltar en la versió que els components de La Trinca van musicar per al nostre artista polifacètic d’avui: l’actor, comediant i cantant Miquel Cors, que moria sobtadament l’any 2010 deixant però, el record de tots els seus personatges i també les cançons de la seva etapa primera de cantant, com la que torna avui al Fes ta festa.