Niña hechicera – Grup LA BOINA

Niña hechicera – Grup LA BOINA

La Boina és un grup de quatre músics del Vallès que té l’encert de combinar electrònica i samplers amb temes tradicionals catalans. La seva música és per a ballar i el seu repertori es nodreix de melodies tan populars com la masurca “Niña hechicera”. Aquest tema, popularitzat pel Tercet Treset, Els Solistes de la Costa i altres músics que la van aprendre d’en Peret Blanc, de Baiget, té autors coneguts, i les millors orquestres de ball catalanes dels anys 30 la van enregistrar com per exemple Serramont i su conjunto Muset, en un disc de pedra.

La Boina, però, ha begut d’altres fonts. Directament han demanat a la senyora Maria, àvia d’un músics, que la cantés. Així sona “Niña hechicera” amb la senyora Maria Ribes, en Dani Collado al saxo soprà, Joan Carles Garcia a l’acordió, David López a la guitarra espanyola, Jordi Sànchez al baix, Agustí Ciurans a la bateria i els samplers que condueixen Adrià Canet, Agustí Ciurans i Jordi Sànchez.

——–
Visiteu la web del grup: http://www.laboina.cat/
——–
Entrevista d’en Jordi Roura al grup LA BOINA, parlant del seu nou espectacle i de la seva participació al Tradicionàrius 2009.
http://tradicionarius2009.blogspot.com/2009/07/la-boina.html